Throwback: was dit Charlenes beste fashion-jaar?

Zo zien we de prinses nu niet vaak meer!

Ze laat zich tegenwoordig een stuk minder zien, en áls Charlene al haar opwachting maakt, dan is het over het algemeen in een donkere Akris-japonnetje, een neutraal pak, of een crèmekleurige outfit. De Beau Monde-redactie is eens in de archieven gedoken, en vroeg zich af: wáár is de avontuurlijke Charlene gebleven, die straalde in felle kleuren, een overdaad aan glitter, en gewaagde looks?

Uit de archieven

Wanneer Charlene anno nu haar opwachting maakt, dan kun je er eigenlijk al op rekenen dat zij een outfit van het Zwitserse luxelabel Akris draagt. Natuurlijk gunnen we de prinses een merk waarbij ze zich helemaal op d’r gemakt voelt, maar laten we eerlijk wezen: we missen de weelde en overdaad die zij in voorgaande jaren uit de kast trok!

Zo hebben we onlangs ons hart opgehaald aan een reeks outfits van HDH uit 2017 – wat ons betreft hét jaar waarin Char op haar best was.

Stralen in Versace

We beginnen maar gewoon met dé outfit die deze vlaag van nostalgie in ons losmaakte: bij het 69e Gala de la Croix-Rouge Monégasque, kwam Charlene opdagen in een stralende strapless jumpsuit in zilver van Atelier Versace.

Met haar blonde lokken strak achterover, een subtiele laag maquillage die de hoogheid een zweem mysterie meegeeft, en natuurlijk de nodige accessoires straalt Charlene glamour en zelfvertrouwen uit.

Ook bij andere evenementen dat jaar komt HDH gewaagd voor de dag in Versace. Zo droeg ze een ander zilver kleedje van het Italiaanse designerlabel om front row te zitten bij hun Fashion Week-presentatie in Milaan, dat jaar.

Charlene
Beeld: NL Beeld

Maar ook voor een randje klassieke elegantie weet Char haar outfits te shoppen bij Versace, zoals deze zwarte japon die ze droeg naar het Monte-Carlo Gala for the Global Ocean, dat georganiseerd werd door het fonds van manlief:

Charlene
Beeld: NL Beeld

Niet te missen

Ook was geen kleur te fel voor Charlene. Het zakelijke marineblauw en ecru van nu had destijds nog een veel minder prominente plek in de garderobe van de prinses. Zo droeg ze bijvoorbeeld deze prachtige purperen Ralph Lauren-jurk. De paarse robe combineert een tijdloos silhouet met eindeloze pailletten voor een luxe uitstraling.

Beeld: NL Beeld

En dan die dramatische cat eye en rebelse lokken! Qua accessoires houdt Char het hier minimaal – en we geven haar geen ongelijk. Zo komt deze look nog beter tot z’n recht.

Op Valentijnsdag dat jaar komt de Monegaskische prinses toepasselijk gekleed tevoorschijn in een felrode Carolina Herrera-japon. Met een stel Cartier-juwelen in haar oren en een dramatische, dieprode kleur op de lippen, was Charlene niet te missen.

charlene fashion
Beeld: NL beeld

Subtiel en zakelijk

Natuurlijk geldt dat een reeks rode loper-outfits altijd een flinke dosis glam beloven. Maar ook bij andere evenementen, waar Charlene zich in meer understated, zakelijke outfits vertoonde, valt het niet te missen dat haar outfits altijd een bijzonder eigen randje hadden.

Beeld: NL Beeld

Zo maakte Charlene deze neutrale, grijze outfit, die ze droeg naar de modeshow van Giorgio Armani in Milaan, helemaal af met een stel statement-schoenen en bijpassende riem.

En okee, eerlijk is eerlijk: niet álle avontuurlijke ingevingen op fashion-gebied pakken even elegant uit.

Beeld: NL Beeld

Zo had deze luchtige Akris-blousejurk met de rode lip en diamanten oorbellen op zich een prima outfit kunnen zijn. Maar om een onverklaarbare reden heeft Charlene de look afgemaakt met een soort bakkerspet, die ze dan voor de gelegenheid ook maar scheef op haar hoofd heeft gedragen. Wij vragen ons af: heeft de hoogheid ter inspiratie gekeken naar kinderhelden Ernst en Bobbie?

Afijn: wij zouden liever nog duizenden onverklaarbare petjes zien bij Charlene, dan het zoveelste donkere Akris-kleedje. Wie weet heeft Charlene deze zomervakantie lekker gekeuveld met allerlei modehuizen, en zien we haar in september weer stralend verschijnen bij haar royal duties. We houden hoop!

Bron: UFO NO More | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws