Hiep hoera voor de ‘meest stijlvolle royal van Europa’: Beatrice Borromeo!

Ambitieus, stijlvol, en vlijmscherp: dat is Beatrice.

Of ze nu te paleize een feestje geven of op een privéjacht: het is vandaag feest in Monaco! Beatrice Borromeo, de vrouw van Pierre Casiraghi en schoondochter van prinses Caroline, mag namelijk 38 kaarsjes uitblazen.

Aristocratendochter

Op 18 augustus 1985 ziet de kleine Beatrice Borromeo Arese Taverna het levenslicht als dochter van Don Carlo Ferdinando Borromeo en gravin Paola Marzotto, en over de jaren is zij uitgegroeid tot een absolute powervrouw met een neusje voor nieuws dat al even sterk is ontwikkeld als haar ondernemingslust en stijlgevoel.

Als jongedame timmert Beatrice hard aan de weg als journaliste. Zo haalt ze een Master in de journalistiek van de Columbia University, en gaat ze onder meer aan de slag als redacteur bij Newsweek en Daily Beast. Bea bewijst zich keer op keer: ze maakt furore op tv en radio, en weet met scherpe vragen en een nog scherpere pen verschillende schimmige zaken aan het licht te brengen.

Hof van Monaco

Tijdens haar studietijd leert Beatrice ook Pierre Casiraghi kennen, de zoon van prinses Caroline. Al in 2008 springt de vonk over tussen de twee, en uiteindelijk stapt het paar in 2015 in het huwelijksbootje. Dat gebeurt (natuurlijk) met een hoop feestelijkheden – een burgerlijke ceremonie in de tuinen van het prinselijk paleis, en een kerkelijke bruiloft op 1 augustus op het Italiaanse eiland Isola Bella.

Beeld: NL Beeld

Zoals we van een Grimaldi-bruiloft verwachten, komen er flink wat designerkleedjes uit de kast. Zo verschijnt Beatrice bij de ceremonies (en daaropvolgende recepties) in maar liefst vijf verschillende bruidsjurken – denk Giorgio Armani, denk Alberta Ferretti, denk Armani Privé. Overdaad schaadt nooit bij de Grimaldi’s!

Inmiddels zijn de twee dus al een flinke poos heel gelukkig met elkaar, en hebben zij hun liefde bezegeld met twee kleine spruiten: Stefano en Francesco.

Ambitieuze dame

Recentelijk verscheen Beatrice nog volop in het nieuws vanwege haar betrokkenheid bij de Netflix-documentaire The King Who Never Was. In de korte docu wordt het verhaal van Vittorio Emanuele Di Savoia uitgelicht: de zoon van de laatste Italiaanse koning, die al dan niet betrokken was bij de dood van een Duitse jongeman. De zus van deze jongeman, Birgit Hamer, heeft zich altijd ingespannen om de onderste steen boven te halen in de kwestie, en werd hierin bijgestaan door Beatrice.

Het leidde zelfs tot een rechtszaak van Vittorio Emanueles zoon, die uiteindelijk in het voordeel van Hamer en Borromeo eindigde. Hierover deelde Beatrice op Twitter de inmiddels roemruchte woorden: “Een zaak winnen is altijd fijn, maar tegenover Victor Emmanuel van Savoye is het plezier dubbel zo groot!” Bea is duidelijk niet op haar mondje gevallen!

Stijlicoon

En natuurlijk kunnen we niet schrijven over Beatrice Borromeo zonder ook haar piekfijne gevoel voor stijl in de spotlights te zetten. Ze heeft over de runway geparadeerd in shows van onder meer Chanel en Valentino, en is tegenwoordig één van de ambassadeurs van luxelabel DiorGeen wonder dat societyblad Tatler haar enkele jaren terug uitriep tot de ‘meest stijlvolle royal van Europa’.

Beeld: NL Beeld

Zo zien we de schoondochter van Caroline regelmatig bij allerhande evenementen van Dior op de eerste rij zitten, en draagt ze natuurlijk regelmatig kleedjes van het designermerk op de rode loper. Maar laten we eerlijk wezen: al zou je haar een aardappelzak aantrekken, Beatrice zou er nog altijd beeldig uitzien. Proost Bea, op je gezondheid!

Bron: Tatler, Vogue, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws