Awh! Een lief gebaar van prinses Kate

De prinses van Wales zet zich in voor goede doelen.

De prinses van Wales mag dan wel lid zijn van de royal family, toch blijft ze zich altijd bescheiden houden als het om etiquette gaat. Tijdens een bezoek aan het ouderlijk huis van Roman Kemp liet prinses Kate dit maar weer eens zien.

Ontmoeting

Eerder dit jaar bezocht Kate Middleton het ouderlijk huis van de gastheer van het Capital Breakfast, Roman Kemp. Tijdens dit bezoek gedroeg Kate zich uiterst respectvol – natuurlijk zoals we haar kennen.

Bij het lanceren van de Shaping Us-campagne van de prinses werkte ze samen met de zoon van popsterren Martin Kemp en Shirlie Holliman, om het belang van mentaal welzijn te bespreken.

In een interview met The Times onthult Roman dat Kate contact met hem opnam na het zien van zijn BBC-documentaire Roman Kemp: Our Silent Emergency, dat gaat over zelfmoordcrisis en geestelijke gezondheid dat jonge mannen in het Verenigd Koninkrijk treft. Roman vertelt in het interview over de bijzondere ontmoeting met Kate: “Het was een eer, maar het was een van de raarste dingen. We hadden een Zoom-gesprek, alleen zij en ik.” Het idee voor het maken van een korte film over geestelijke gezondheid wilde de twee verder uitwerken. Roman vertelt dat Kate het prima vond om naar zijn huis te komen om de zaken verder te bespreken. Waarop Roman meteen zei: “Nee, laten we naar mijn ouders gaan. Het is een groter huis. Ik wil geen royals naar een flatje in Vauxhall brengen.” En zo geschiedde.

De altijd respectvolle Kate

Tijdens het bezoek aan het ouderlijk huis onthuld zich een lief gebaar van de prinses. “We zaten in de keuken, samen met mijn vader, moeder, zus en alle honden – en Kate zat erbij. Het grappigste was dat ze geen schoenen aan had, omdat ze respectvol genoeg was om haar schoen uit te doen bij de deur. Dat bleef echt in mijn gedachten hangen, want je ziet nóóit royalty zonder schoenen”, vertelt Roman lachend.

Shaping Us-campagne

Het idee werd werkelijkheid. In februari werd de korte film uitgebracht, waarin te zien is dat Kate en Roman met elkaar praatten terwijl ze over het terrein liepen van het prachtige ouderlijk huis in Hertfordshire. Kate vertelt, tijdens het openhartige gesprek, wat ze wil bereiken met haar Shaping Us-campagne. Haar doel is om meer inzicht te geven in het belang van jonge kinderjaren bij de vorming tot volwassenen.

Toen Roman antwoord gaf op de crisis van de kosten van het levensonderhoud en gezinnen die ‘worstelen’ met het opvoeden van hun kinderen, antwoordde Kate: “De druk waarmee we allemaal worden geconfronteerd, is verschillend. Hoewel we het belang van jonge kinderjaren met de campagne benadrukken, gaat het er niet om dat er extra druk op gezinnen wordt gelegd. Het zegt eigenlijk dat ze de hulp en steun nodig hebben voor de prioriteit van het gezinsleven én alles wat er nodig is om tegenwoordig kinderen op te voeden – omdat het moeilijk is”, legt Kate uit. “De relaties in een gezin of rondom een kind zijn zó belangrijk.”

Volgens Kate is de omgeving waarin een kind wordt opgevoed net zo belangrijk als de ervaringen die je met ze meemaakt. “Het gaat niet om de hoeveelheid speelgoed die ze hebben of het aantal soort uitstapjes dat je met ze maakt. Het gaat er gewoon om dat ze de juiste emotionele steun om zich heen hebben, die afkomstig zijn van de volwassenen in hun leven.”

Bron: Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws