Verontwaardigd meisje richt zich tot prinses Mary: ‘Waar is je kroon?’

Zulke pittige vragen is de prinses natuurlijk niet gewend.

Afgelopen vrijdag bezocht prinses Mary een school in Noord-Jutland om de nieuwbouw te openen. Daarbij waren natuurlijk de nodige kinderen aanwezig, en die waren best een beetje verontwaardigd toen de prinses zónder kroon kwam opdagen.

Koninklijke plicht

In juli vertoefde het kroonprinselijk gezin van Denemarken nog op Ibiza, maar terwijl koningin Margrethe zelf nog steeds heerlijk de bloemetjes buiten zet, zijn kroonprins Frederik en zijn Mary alweer hard aan het werk. De koninklijke plicht roept, en dus verscheen de Deense kroonprinses afgelopen vrijdag bij Schoolcenter Jetsmark in Noord-Jutland om de nieuwbouw daar in te huldigen.

Geen kroon

Hoewel Mary zich geheel toepasselijk in een casual krijtstreep-ensemble van Polo Ralph Lauren had gehuld, waren de Deense kids op de betreffende school toch lichtelijk verontwaardigd over de verschijning van Hare Koninklijke Hoogheid. Eerlijk is eerlijk, we snappen de teleurstelling maar al te goed: ga je eindelijk voor het eerst een echte prinses zien, is er in geen velden of wegen een kroon of roze prinsessenjurk te bekennen.

Eén meisje trok dan ook de stoute schoenen aan en vroeg het de prinses op de man af: “Waar is je kroon?”, waarop Mary schuldbewust antwoordde dat die nog thuis lag. “Het is niet zo’n echte kroon en ik draag de ‘kroon’ of de tiara maar zelden.”

Wandelschoenen

Nu zou je denken dat de kroonprinses wel geleerd zou hebben van het standje dat ze kreeg van de kleuter, maar niets bleek minder waar. Dezelfde middag nog opende Mary een hiking route, en in plaats van deze keer wél voor een prinsessenoutfit te kiezen, verscheen ze in een look die ons een tikkeltje aan de binnenkant van een ANWB-winkel doet denken.

Afijn, je kunt zeggen wat je wil, maar Mary is in elk geval niet naast haar schoenen gaan lopen. In plaats daarvan gaat de kroonprinses gewoon nog lekker casual door het leven. Zónder tiara, en mét wandelschoenen.

Bron: Nouveau, Instagram @royalfashionpolice | Beeld: Instagram @detdanskekongehus 

Laatste nieuws