Sarah Ferguson maakt bijzondere vergelijking tussen Lionesses en Diana

'Ze zijn als de magnetische kracht van magie'

We moeten het voorlopig zonder haar YouTube-serie Storytime with Fergie and Friends doen, maar in Sarah Fergusons podcast genieten we nog wél volop van wat de excentrieke hertogin te zeggen heeft. In de nieuwste aflevering brengt ze een ode aan de Lionesses én vergelijkt ze die met niemand minder dan wijlen prinses Diana.

Film over de Lionesses

Waar prins William gezien zijn afwezigheid maar weinig onder de indruk leek te zijn van wat het Engelse vrouwenelftal presteerde op het WK, is Sarah Ferguson dat duidelijk wel. In haar podcast Tea Talks with the Duchess and Sarah zegt de hertogin zelfs dat ze zo geïnspireerd is door de Lionesses, dat ze een film over hen zou willen maken. “Ik zat te kijken en te schreeuwen naar de televisie, maar vooral de verhalen erachter zijn me bijgebleven”, vertelt Sarah. “Ik wil een film over ze maken, over nooit opgeven.”

Net als Diana

En de liefdesverklaring aan het elftal gaat door: “De Leeuwinnen zijn voor mij het gevoel van verschil, van uniciteit”, aldus Fergie. “Ze hebben de wereldbeker gewonnen in de harten van mensen, het is net Diana, het is die energie, ze zijn als de magnetische kracht van magie. Iedereen voelde zich tot hen aangetrokken.”

We weten allemaal dat Diana net als bij zovelen, ook bij Sarah een speciaal plekje in haar hart heeft. Ooit hadden de twee een sterke band…

sarah-ferguson-prinses-diana
Sarah en Diana samen in 1988 (bron: NL Beeld).

Sienna

Achteraf had Sarah de WK-finale graag willen zien in Australië. “Als ze terug zijn, ga ik ze opzoeken”, aldus de hertogin. Tot die tijd heeft ze haar kleindochter Sienna, met wie ze haar liefde voor voetbal deelt, om regelmatig een balletje mee te trappen. Zo grootmoeder, zo kleindochter!

Bron: Daily Mail | Beeld: NL Beeld 

Laatste nieuws