Royal Barbie girl: prinses Mary straalt in roze

Een prima lookje voor een gezellig uitje met schoonmoeders.

Hoewel ze het misschien niet snel zullen toegeven, hebben we gemerkt dat óók de royal ladies inmiddels lichtelijk beïnvloed zijn door de nu al iconische Barbie-film. En of het ligt aan haar Australische roots die ze deelt met Margot Robbie weten we niet, maar ook prinses Mary lijkt niet vies van een Barbie-lookje op z’n tijd.

Uitje met schoonmoeders

Na een welverdiende, (de Denen kennende vooral sportieve) vakantie roept ook de koninklijke plicht voor prinses Mary weer. Gisteren stond er een leuk uitje op de koninklijke agenda: de gala-première van de Netflix-film Ehrengard: The Art of Seduction, waarvoor niemand minder dan koningin Margrethe de kostuums heeft ontworpen. Als voorbeeldige schoondochter natuurlijk een gelegenheid waarbij je je beste beentje voor zet.

Barbie-geïnspireerd

Mary verscheen op het event in een Colette Dinnigan-japon die onmiskenbaar Barbie-geïnspireerd is. Een slank silhouette, de nodige kant en die iconische roze kleur: het had zó uit Margot Robbies kast kunnen komen. De prinses combineerde de jurk met een stel goudkleurige stiletto’s, DVF-clutch en uiteraard de nodige juwelen.

Recycle-prinses

De oplettende royalty watcher zal de roze jurk ongetwijfeld herkennen. Als ware recycle-prinses heeft Mary ‘m natuurlijk al een aantal keer eerder aangehad. De experts van Royal Fashion Police weten ons zelfs te vertellen dat de jurk dateert uit 2013. Ter gelegenheid van het huwelijk van prinses Madeleine van Zweden en Christopher O’Neill in juni droeg Mary het ontwerp van Colette Dinnigan natuurlijk nét in een ander jasje: met een transparante cape, de nodige broches én een glinsterende tiara.

Bron: NL Beeld

Hierna bleef de jurk een aantal jaren onaangeraakt in de royal kast liggen, totdat Mary ‘m vorig jaar afstofte ter gelegenheid van een werkbezoek en erachter kwam dat ook zónder tiara zo’n roze japon best keurig staat.

Of het daadwerkelijk Barbie was die Mary geïnspireerd heeft voor een derde lookje met de jurk weten we niet, maar één ding is duidelijk: de prinses weet zich immer modieus te kleden. Schoonmams Margrethe zal trots zijn!

Bron: Instagram @royalfashionpolice, Ufo No More | Beeld: NL Beeld, Instagram @detdanskekongehus

Laatste nieuws