Zoet: Belgen delen kiekjes van bijna jarige prins Emmanuel

Van vroeger tot nu: zo groeide prins Emmanuel op in België.

Het is aftellen voor prins Emmanuel van België! Morgen is hij namelijk jarig en mag de jongste zoon van koning Filip en koningin Mathilde alweer achttien kaarsjes uitblazen. Een mijlpaal war het Belgische koningshuis op Instagram alvast bij stilstaat.

Bijna jarig

Het wordt een bijzondere dag morgen in het Belgische paleis. Prins Emmanuel wordt namelijk officieel volwassen! Op Instagram staat het koningshuis daar alvast bij stil. “Prins Emmanuel wordt 18 jaar op 4 oktober. We blikken even terug op een aantal mooie momenten uit zijn jeugd”, schrijft het Belgische hof. Daarbij delen ze een serie leuke foto’s waarmee ze terugblikken op Emmanuels leven tot nu toe. Hoe leuk!

Terug in de tijd

De Belgen zijn voor deze gelegenheid de archieven ingedoken voor een aantal kiekjes uit de oude doos. Zo zien we een foto waarop de prins net geboren is, met zijn trotse ouders. En wat waren Filip en Mathilde hier nog heerlijk jong! Ook zien we een foto van de jonge Emmanuel die lekker aan het kleien is, een oude schoolfoto en een kiekje met zijn broers en zussen. Daarop zien we zijn jongere zusje prinses Eléonore, broer Gabriël en zus én troonopvolgster prinses Elisabeth. Te schattig!

Ook komen er kiekjes voorbij van Emmanuel met zijn ouders en zien we foto’s van nu. Onder meer waarop de prins saxofoon speelt voor een kerstboom en tijdens een hardloopwedstrijd. Een leuke terugblik!

Prins Emmanuel

Emmanuel Léopold Guillaume François Marie, zoals de prins voluit heet, is het derde kind van koning Filip en koningin Mathilde van België, en daarmee derde in de lijn voor de troonopvolging. Hij kwam op 4 oktober 2005 ter wereld in het Erasmus Ziekenhuis te Anderlecht. De tijd vliegt, want morgen is de jonge prins dus alweer officieel volwassen. En wij hopen stiekem dat dat voor het Belgische koningshuis reden genoeg is om een nieuw portret van de prins te delen!

Bron: Instagram @beglianroyalpalace | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..