Wow: prinses Charlotte topt lijst met rijkste kinderen ter wereld

De impact van Charlotte is niet te onderschatten!

Als dochter van de aankomende koning en zus van de troonopvolger na hem, heeft prinses Charlotte het goed voor elkaar. De jonge prinses heeft in de toekomst uitzicht op een kluis vol erfstukken en juwelen, een halve vinger in het Windsor-familiefortuin, en natuurlijk een indrukwekkend aantal paleizen waar zij mogelijk in de toekomst kan wonen. Toch wordt zij nog vóór oudere broer George in lijstjes met rijke kinderen gezet. Hoe kan dat?

Erfgename

Goed, je hebt als prinses misschien niet direct persoonlijk al die pracht en praal in je bezit, maar dat er miljarden omgaan in The Firm zal niemand verbazen. Maar dat zelfs de jongste Windsor-telgen al een behoorlijk indrukwekkend vermogen waard zijn? Dat zou je misschien niet direct aan zien komen.

Zo schatte onderzoek het vermogen van prinses Charlotte in op ruim 5,6 miljard euro in 2021, waarmee zij nog voor broer George de zogenaamde Rich Kids List aanvoerde. Inmiddels zijn we een paar jaren verder, en is het bedrijf achter het originele onderzoek, Electric Ride on Cars, opnieuw in de cijfers gedoken. En wat blijkt? Hoewel het geschatte vermogen van de prinses een béétje gekrompen is, staat ze opnieuw bovenaan de lijst.

charlotte george louis william
Beeld: NL Beeld

Kate-effect

Dat ‘Lottie’ hier haar broer achter zich weet te laten terwijl hij toch echt een hoger plekje in de familiehiërarchie heeft, zou komen door de invloed van moederlief: juist ja, prinses Kate! Dat zit zo:

The Kate Effect‘ heeft al jaren grote invloed op de modewereld. De kleding en accessoires waarmee Kate wordt gezien, vliegen vervolgens als warme broodjes over de toonbank. Als er iemand een succesvolle fashion influencer is, dan is het de Princess of Wales wel. Ook de kinderkleding van prinses Charlotte is meestal binnen een mum van tijd uitverkocht wanneer er weer een nieuw kiekje wordt vrijgegeven.

Beeld: NL Beeld

Net als haar moeder, zou prinses Charlotte zo maar eens het allerbeste uithangbord kunnen worden dat modemerken zich kunnen wensen. Juist daarom wordt het vermogen van de piepjonge prinses nu al zo hoog ingeschat. Hoewel broertje George een soortgelijke impact heeft, is deze toch net iets minder dan die van z’n jongere zusje.

Charlotte-effect

Schijnbaar is Kate zich ook terdege bewust van de impact van haar dochter.  Om te voorkomen dat jonge ouders in navolging van de prinses eindeloze peperdure designerstukken willen aanschaffen voor hun kroost, zou Kate ervoor kiezen om haar kinderen zoveel mogelijk in dezelfde, betaalbare outfits te steken. Door haar kroost vaker dezelfde kleren aan te trekken, geeft ze fotografen ook minder redenen om hun best te doen om kiekjes te schieten van de nieuwste outfits van de kleine royals.

Royal rijkdommen

In de lijst rijke spruiten zijn Charlotte en George (plek 1 en 2) overigens niet de enige royals. Op de vierde plaats vinden we bijvoorbeeld prinsje Jacques, de toekomstige prins van Monaco en de erfgenaam van het Grimaldi-familiefortuin.

Daarnaast staan er een hoop kids van A-list celebs op de lijst. Op plek 3 vinden we bijvoorbeeld Valentina Paloma Pinault, de dochter van actrice Salma Hayek en manlief François-Henri Pinault, een schathemelrijke zakenman die de Kering-groep voorzit. Klinkt misschien niet zo interessant, maar dit bedrijf bezit onder meer merken als Gucci, Balenciaga, Bottega Veneta, Yves Saint Laurent en Alexander McQueen.

Ook staan bijvoorbeeld Suri Cruise (dochter van Tom Cruise), Stormi Webster (dochter van Kylie Jenner), en Blue Ivy Carter (dochter van de Queen Bee zelve, Beyoncé), met indrukwekkende geschatte vermogens in de lijst. Opvallend detail: de jongste Wales-telg, prinsje Louis, moet het met ‘slechts’ een dertiende plaats doen. Wij voorspellen echter dat dit nog wel gaat veranderen – de kleine prins toont zich nu al regelmatig een echte showman, en dat zal hem met de jaren ongetwijfeld steeds populairder maken.

Bron: Electric Ride on Cars, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws