Prinses Ingrid Alexandra verlaat Noors paleis

Van galadiner naar 'hipsterflat'.

Kleine prinsesjes worden groot! Koninginnen LetiziaRania, en Máxima kunnen erover meepraten – als bevlogen moeders je kroost de vleugels zien spreiden en zelf als empty nester achterblijven… het blijft – ook voor de royals – zwaar. Binnenkort zal ook Noorse kroonprinses Mette-Marit zich bij dit clubje kunnen scharen, want verschillende bronnen melden vandaag dat ook Noorse prinses Ingrid Alexandra het ouderlijk paleis heeft verlaten.

Volwassen prinses

Afgelopen lente sloot de negentienjarige prinses Ingrid Alexandra haar schoolperiode al af, en volgend jaar begint zij aan een militaire training (heurt erbij als troonopvolger in spe). Maar tussendoor zit de jonge prinses niet stil. Welnee!

Zo is de Noorse hoogheid momenteel hard aan het werk op haar voormalige middelbare school als schoolassistent en milieumedewerker. Ja, je leest het goed: de Uranienborg School in Oslo mag een toekomstig vorstin tot haar staf rekenen. Maar goed: je bent klaar met je school, je bent lekker aan het werk, je bent jong… en dan wil je ook graag proeven van een leven op eigen benen, non?

Anonieme prinses

Zo weet Noors tabloid Se og Hør te melden dat de tweede in lijn naar de Noorse troon haar kamer in het paleis heeft ingeruild voor een eigen flatje! Zoals zoveel jongeren rond die leeftijd, heeft de prinses gekozen voor een plekje voor zichzelf, weg van haar ouders.

De tabloid schrijft bij enkele kiekjes van de prinses dat haar ‘relaxte stijl’ ervoor zorgt dat maar weinig mensen haar herkennen. Zo kan zij redelijk anoniem door het leven gaan. Zelf checken of je de prinses nog wel herkent? Foto’s van de casual prinses in haar nieuwe buurt zie je hier. Tipje: de tiara en galajapon die zij droeg bij het gala van buur-troonopvolger prins Christian zijn uiteraard nergens te bekennen.

‘Hipsterbuurt’

Naar verluidt is de prinses verhuisd naar een moderne flat in ‘hipsterbuurt’ Grünerløkka, een hippe wijk van Oslo. Van het koninklijke onderkomen Skaugum naar een klein flatje – het zal ongetwijfeld even wennen zijn voor de jonge prinses.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Løkka (@visitlokka)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Visit Løkka (@visitlokka)

Gelukkig valt er in Grünerløkka genoeg te beleven. Volgens Vogue is de buurt ‘de plek waar je wilt zijn de volgende keer dat je Noorwegen bezoekt’ – en na het zien van enkele kiekjes van de sfeervolle buurt snappen wij helemaal waarom. Een hoop groen en natuur, sfeervolle barretjes, eindeloze kunst en cultuur… wij snappen wel dat de jonge prinses zich daar op haar plek voelt!

Bron: Se og Hør, Hello! Magazine | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws