George Clooney wees 35 miljoen af na veto Amal

Ook Rod Stewart, Lady Gaga, en Taylor Swift hebben nee gezegd tegen miljoenen.

Nee zeggen tegen miljoenen dollars: het klinkt misschien niet als een logische keuze. Toch kunnen verschillende celebs erover meepraten. Onder meer George Clooney deelde al eens dat hij een deal van 35 miljoen dollar (!) niet door liet gaan. De reden? Slim ingrijpen van vrouwlief, Amal Clooney.

Principes

Natuurlijk is nee zeggen tegen een miljoen niet voor iedereen weggelegd. Maar ach, als je wereldberoemd en schathemeltjerijk bent, dan heb je daarin iets meer keuzevrijheid. In de allernieuwste Beau Monde lichten we enkele sterren uit wiens principes hen meer waard zijn dan een (nog verder) gespekte bankrekening.

George Clooney: veto van de vrouw

Vijfendertig miljoen voor een reclamespotje van een luchtvaartmaatschappij, in één dag geschoten. We herhalen: vijf-en-dertig miljoen voor één dag werk. Maar Georges vrouw/mensenrechtenadvocate Amal vond het niet oké.

“Toen ik het thuis besprak, zei Amal dat de maatschappij bij een land hoort waar je niet mee geassocieerd wilt worden. Dus werd het een nee”, aldus George in 2021 tegen The Guardian.

Rod Stewart: man met ballen

Als je acht kinderen, een vrouw en twee exen moet onderhouden, ben je niet vies van een beetje extra geld. Maar niet tegen elke prijs, aldus Rod Stewart. In 2022 legde de belegen rocker een aanbod van 1,2 miljoen naast zich neer om te zingen tijdens het WK voetbal in Qatar. Rod: “Ik ben voetbalfan, maar het is niet oké om op te treden in een land dat zo slecht omgaat met mensenrechten.”

Lady Gaga: politiek statement

Of ze op een feestje van de Republikeinse Partij kwam zingen voor één miljoen? Echt niet, was het antwoord, vergezeld van een digitale middelvinger, van een beledigde Lady Gaga in 2013. “Ik wil niets te maken hebben met mensen die moeilijk doen over het homohuwelijk.”

Taylor Swift: slim blondje

Eind 2021 sloeg Taylor Swift een sponsor­aanbod af van cryptobeurs FTX van honderd miljoen(!), omdat FTX geen antwoord had op de kritische vragen van haar team. Basketballer Shaquille O’Neal en American football­held Tom Brady gingen er wel mee in zee. Zij zijn thans aangeklaagd omdat ze FTX, inmiddels failliet, plugden bij fans.

Zo zie je maar weer: ook achter alle glitter en glamour van la la land gaan nog enkele principes schuil. Applaus!

Dit artikel is afkomstig uit de nieuwste Beau Monde. Hierin vind je onder meer een groot interview met de dames van de Froger-familie, en nog véél meer! Nu in de winkels.

Tekst: Sandra ten Brink | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws