Prinses Beatrix hoopt dat Amalia net zoveel van de Antillen gaat houden als zij

Hopi bon!

Vorige week ontvingen de Antillen hoog bezoek, want prinses Beatrix bezocht de eilanden Curaçao en Aruba voor een zonnig werktripje. Aan het einde van haar koninklijke uitje onthulde Hare Koninklijke Hoogheid aan de pers dat ze hoopt dat haar kleindochter net zoveel van de Antillen gaat houden als zij. Die liefde voor de Antillen lijkt een heerlijk familietrekje, non?

Een gelukkige Beatrix

Prinses Beatrix pakte vorige week met veel vreugde haar koffer in met elegante doch comfy outfits en zomerse muiltjes om haar verschijning te maken op de zonovergoten eilanden. Ze voelt zich namelijk helemaal thuis op de Nederlandse Antillen. “Als ik hier ben, ben ik meteen helemaal gelukkig. En dan zie ik mooie dingen en enthousiaste mensen en mensen die keihard werken om het hier mooi en goed te houden, en de natuur ook te onderhouden. Dat vind ik altijd enorm inspirerend”, vertelt ze aan RTL Boulevard.

Warme herinneringen voor kleindochters

De prinses bezoekt al heel wat jaren de Caribische eilanden en heeft er dus veel mooie herinneringen aan overgehouden. Tijdens een persmoment op het eiland wordt de vraag gesteld welke warme herinneringen ze met haar kleindochters gaat delen. “Dat vind ik heel moeilijk, want ik weet niet of ik ze zie”, deelt Beatrix. “Ze zitten allemaal in het buitenland op een universiteit, op scholen. Maar als we verhalen gaan delen, heb ik heel veel mooie verhalen. Voor iedereen die wil luisteren.” Ach, wat zoet!

Begin februari heeft kroonprinses Amalia de eilanden nog bezocht. Daarover vertelt de Beatrix: “Ik heb veel foto’s gezien, en op de achtergrond een beetje gehoord wat er allemaal gebeurd is. Hoe enthousiastst ze waren en hoe fantastisch leuk de ontvangsten waren. Echt mooi.”

Liefdevolle prinses

Vrijdagavond heeft Hare Koninklijke Hoogheid haar zonnige werktrip afgesloten met een moment voor de pers. Hierin onthult de prinses dat ze hoopt dat haar kleindochter Amalia net zoveel van de Antillen gaat houden als zij. “Het is duidelijk dat ze een goede tijd hier heeft gehad en veel heeft gezien, en dat is belangrijk. Ze moet er nog in groeien. Je kan niet in een keer zeggen: ik weet het allemaal. Je weet het nooit helemaal, maar je kan wel een gevoel opbouwen.” En Bea is Bea niet als ze het interview met de pers lieflijk afsluit: “Ik hoop dat u mooie dingen heeft gezien en dat u ook blij bent dat u hier was”, aldus de liefdevolle prinses.

Zonnig werktripje

Het belangrijkste doel van het bezoek aan Curaçao en Aruba was het ondersteunen van de inspanningen van de Dutch Caribbean Nature Alliance (DCNA) met betrekking tot natuurbescherming en het bevorderen van sociaal-maatschappelijke initiatieven op de ABC-eilanden. Dinsdag en woensdag verbleef Hare Koninklijke Hoogheid op het grootste eiland van de Nederlandse Antillen en donderdag vloog de prinses voor twee dagen door naar Aruba.

Bron: RTL Boulevard, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws