Top 5: dit waren Beau Mondes meest gelezen royal nieuwtjes van 2023

Een bewogen jaar voor de royals!

Met slechts uren te gaan tot het jaareinde, is het natuurlijk de hoogste tijd om eens terug te blikken op wat 2023 ons gebracht heeft. Het was natuurlijk een veelbewogen jaar voor menig royalty-watcher, en dat zagen we terug in onze beste artikelen van dit jaar! We tellen af.

5. August en Lilibet

Met de Harry en Meghan veilig in Montecito en de Yorkse prinses Eugenie die haar kroost zoveel mogelijk buiten de schijnwerpers opvoedt, komt het maar heel zelden voor dat we een glimp opvangen van hun kroost.

Toen op een zeldzaam kiekje van zoontje August Brooksbank werd gespot dat hij als twee druppels water leek op zijn achternichtje, prinses Lilibet, trok dat natuurlijk veel bekijks. Zodoende staat de bijzondere gelijkenis tussen August en Lilibet op plek vijf in deze lijst.

4. De enkele handschoenen van de Oranjes

Zoals elk jaar stond Prinsjesdag natuurlijk bol van formele activiteiten en politieke besluiten, met de Troonrede als hoogtepunt. Of tja…hoogtepunt? Wij zullen eerlijk toegeven dat we (naast de serieuze zaken die in het bekende koffertje zitten) vooral aandacht hadden voor de prachtige outfits die de Oranjes weer uit de kast trekken. Daarbij was het dit jaar natuurlijk voor het eerst dat de kersvers volwassen prinses Alexia naast ons koningspaar en de kroonprinses mocht verschijnen.

Maar wat echt de aandacht trok? Dat was het feit dat koningin Máxima, prinses Amalia, en prinses Alexia allen gespot werden met slecht één handschoentje. Hoe zit dat eigenlijk? Heeft dat een reden? We waren duidelijk niet de enigen die hier benieuwd naar waren, want het antwoord op deze vraag is één van onze meest gelezen artikelen van het jaar.

3. Die zoen van William en Kate

Prins William en prinses Kate hebben ongetwijfeld een hartstikke liefdevolle relatie. Maar en plein public genegenheid naar elkaar tonen? Dat komt maar weinig voor. Protocollen en praktische bezwaren, begrijpt u. Toen de Waleses werden gespot bij het delen van een hartelijke klapzoen na een polo-wedstrijd, werden daar natuurlijk allerlei lichaamstaalexperts op los gelaten.

Met de ‘iconische maar veelzeggende missers’ van zijn vader en wijlen prinses Diana nog in het geheugen, is het geen verrassing dat ook deze smakkerd wereldwijd headlines pakte.

2. Charlenes reis naar Zuid-Afrika

Over 2021 moesten prins Albert en de tweeling hun echtgenote en moeder, prinses Charlene bijna een half jaar missen nadat zij in thuisland Zuid-Afrika te maken kreeg met zware gezondheidsproblemen. Uiteindelijk volgde nog een verblijf in een Zwitserse kliniek, en na bijna een jaar verscheen Char in maart 2022 eindelijk weer zij aan zij met haar familie in Monaco. Sindsdien lijkt er duidelijk een stijgende lijn te zitten in het welzijn van de prinses, en maakt zij steeds vaker haar opwachting bij allerhande evenementen.

Toen Charlene dit najaar terugkeerde naar Zuid-Afrika, waar het destijds allemaal misging, trok dat natuurlijk de nodige aandacht. En dat prins Albert heel last-minute zijn aanwezigheid moest cancelen te midden van een hoop geruchten over huwelijksproblemen? Dat zorgde natuurlijk dat écht alle ogen op de prinses gericht waren tijdens haar bezoekje.

1. Mooi nieuws voor de Sussexes

Je kon erop wachten: de hertog en hertogin van Sussex zijn (ondanks hun zoektocht naar privacy) de afgelopen maanden volop in het nieuws geweest. Van de release van Spare tot het einde van Meghans podcast Archetypes en natuurlijk Harry’s rechtszaak tegen verschillende tabloidkranten: de royals van Montecito zijn er maar druk mee.

Beau Mondes meest gelezen royal nieuwtje van dit jaar draaide niet om één van bovengenoemde zaken, om hun definitieve exit bij uit Frogmore Cottage, of Meghans afwezigheid bij de kroning, maar om een prachtige nominatie die het paar in de wacht wist te slepen met hun documentaire Harry & Meghan. Of zij deze prijs ook in de wacht weten te slepen? Dat moet volgend jaar blijken. Hoe dan ook zijn de Sussexes onze toppers van het jaar!

Bron: Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws