Prinses Charlene keert terug naar thuisland Zuid-Afrika voor charity events

Het is alweer twee jaar geleden dat Charlene voet zette op Afrikaanse bodem.

Prinses Charlene is afgelopen weekend afgereisd naar haar thuisland Zuid-Afrika. Hier woonde ze een reeks liefdadigheidsevenementen bij die georganiseerd werden door haar stichting wat zich richt op veilig water. De laatste keer dat de prinses voet zette op Afrikaanse bodem was twee jaar geleden, toen ze te maken kreeg met levensbedreigende gezondheidsproblemen en ze zes maanden in Zuid-Afrika moest blijven.

Terug naar haar thuisland

Charlene verbleef drie dagen lang in haar thuisland en bracht bezoekjes aan verschillende liefdadigheidsevenementen. Zo nam de Olympisch zwemster vrijdags deel aan een ‘Learn to Swim‘-clinic bij de Sun City resort, samen met honderd lokale schoolkinderen, en sprak ze met hen nadat zij hun certificaat behaalden.

En dat de planning van de prinses ook zaterdag bomvol zat, is een ding wat zeker was. Zo was Charlene aanwezig bij de vijfde editie van haar eigen ‘Water Bike Challenge‘, die voor het eerst een keertje níét plaatsvond op de Middellandse Zee. En hoewel Charlene in de eerdere edities vaak meedeed aan het event, verruilde ze haar plekje dit keer met lokale atleten en andere celebs.

Eerder werd aangekondigd door de stichting van de prinses dat Charlene samen met prins Albert zou komen, maar dit was helaas niet het geval. Volgens bronnen wilde het stel graag samen afreizen naar het thuisland van de prinses, maar door een ‘conflict in de planning’ moest Albert de trip toch cancelen. Maybe next time!

Terug in de tijd

Zoals eerder genoemd was dit de eerste keer in twee jaar dat Charlene weer terug was in Zuid-Afrika, nadat ze werd getroffen door ernstige gezondheidsproblemen. Door KNO-problemen tijdens haar bezoek moest ze een aantal operaties ondergaan waardoor ze zes maanden uit de royal running heeft gelegen. Gelukkig gaat het nu weer een stuk beter met de prinses, zo meldde ze recent aan de plaatselijke krant Monaco Matin.

“Ik wandel regelmatig, maar ik wil graag weer een zwemtraining doen om wat meer energie te krijgen en me wat sterker te gaan voelen.” Ook riepen een aantal events oude herinneringen op bij de prinses. Zo benoemde ze de Water Bike Challenge waarbij ze al van tevoren had besloten om ‘deze keer niet zelf te racen’. “Het zal een beetje anders zijn, omdat de atleten over een meer moeten fietsen. De wedstrijdomstandigheden zijn noodzakelijkerwijs anders dan in de Middellandse Zee (waar de challenge normaal altijd in plaatsvindt, red.), maar de oefening is net zo complex.” Ook vertelt ze dat het zelf al een keer heeft geprobeerd. “Op zee dragen de stroming en de golven de fiets, maar op een meer – wat van nature rustiger is – is er meer inspanning nodig.”

Bron: People | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws