Prins Joachim neemt vrouw en kinderen niet mee naar abdicatie

Wat is hier aan de hand?

De Deense familie heeft de afgelopen jaren veel voor hun kiezen gehad, en komende zondag komt hier de onverwachte troonsafstand van koningin Margrethe bij. Hoe belangrijk deze dag ook is – Prins Joachim, de broer van toekomstig staatshoofd prins Frederik, zal zijn vrouw en kinderen thuis laten bij de troonwisseling komende zondag.

Thuis in Washington

De troonsbestijging is natuurlijk een belangrijke gebeurtenis, maar toch zal de Deense royal family niet compleet zijn. Het Deense paleis maakte bekend dat prinses Marie en de kinderen in Washington zullen blijven, waar het gezin woont.

Een woordvoerder vertelde: “Prins Joachim zal aanwezig zijn, maar de kinderen gaan naar school. Er is verder geen speciale reden.” Naar verwachting zal Joachim zelf op maandag ook al weer terugkeren naar Washington.

Van prins naar graaf

Of er daadwerkelijk geen reden is voor de afwezigheid van Marie en de kinderen? Daar zijn wij nog niet zo zeker van. De afgelopen tijd was er namelijk sprake van nogal wat familiale spanningen. Vorig jaar verloren de vier kinderen van prins Joachim hun koninklijke titels in opdracht van koningin Margrethe. Zij gaan nu ‘slechts’ door het leven met graventitels.

En deze beslissing viel niet in goede aarde. Zowel Prins Joachim als zijn vrouw én zijn ex-vrouw, reageerden geschokt in de pers. Inmiddels zou de boel bijgelegd zijn, maar het zou ons niet verbazen is als er toch nog wat spanning in de lucht hangt.

Troonswisseling

Wat de aanleiding ook is, Marie en de kinderen zullen dus niet bij de troonswisseling van zondag verschijnen. Jammer natuurlijk, maar ze hoeven in ieder geval geen groots festijn te missen. Zoals wij onlangs al vertelden, staat er geen uitgebreid koninklijk spektakel op de planning. De wisseling an sich is zelfs al binnen een kwartiertje gepiept!

Op 15 januari volgt er ’s ochtends nog een vergadering van het Deense parlement, die bijgewoond wordt door het kersverse koningspaar en andere leden van de koninklijke familie. En op 21 januari wordt de gelegenheid afgesloten met een vieringsdienst in de Aarhus-kathedraal. Maar goed, dan is prins Joachim allang weer teruggevlogen naar zijn familie Washington…

Bron: Hello! Magazine, Beau Monde Archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..