Prins Abdul Mateen deelt dolgelukkige kiekjes van zijn bruiloft

Ook deelt de prins een uniek kiekje uit zijn kindertijd!

Vandaag is er dan eindelijk een einde gekomen aan de tiendaagse bruiloft van de razend populaire Bruneise prins Abdul Mateen, en zijn prachtige partner Anisha Rosnah Binti Adam. Hoewel de prins zich over het algemeen weinig sentimenteel toont, staat zijn Instagram-feed nu toch vol met kiekjes van de prachtige plechtigheden die het paar achter de rug heeft.

Grootse bruiloft

Waar voor velen een bruiloft van één dag organiseren al meer dan genoeg werk is, doet het hof van de Bruneise sultan er nog enkele flinke scheppen bovenop. Zo besloegen de huwelijksceremonies van prins Abdul Mateen en zijn Anisha maar liefst tien dagen! Van officieel koninklijk aanzoek tot traditionele ceremonie en religieuze plechtigheid – het bruidspaar had een behoorlijk druk programma.

Inmiddels is ook de grootse huwelijksceremonie achter de rug én sloot het paar hun huwelijksmarathon af met een glamoureuze receptie en trommelceremonie. Via Instagram deelt de prins een paar kiekjes van de absolute hoogtepunten.

Liefde

Volgens ingewijden zijn Mateen en Anisha goed aan elkaar gewaagd. Zo kennen ze elkaar al jaren (Anisha is de dochter van een vooraanstaand adviseur van Mateens vader, sultan Hassanal Bolkiah), en stellen vrienden naar verluidt dat ze goed bij elkaar passen qua karakter en humor – al is Anisha niet zo’n adrenalinejunkie als haar verloofde. De vonk zou al even geleden overgesprongen zijn tussen de twee, hoewel officiële bevestiging lang uitbleef. Toen Anisha in januari 2023 werd gespot met een ring op de bruiloft van Mateens zus, werd er al gefluisterd dat het paar verloofd zou zijn. En nu, een jaar later, is het paar definitief in het huwelijksbootje gestapt.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

In een bijzonder zoete reeks kiekjes staat prins Mateen stil bij de grote dag. Bovendien deelt hij een kleine glimp van hoe ver hun liefde precies teruggaat: op het laatste kiekje zijn de twee als jonge hovelingen naast elkaar te zien. Cute!

Stralend echtpaar

Alsof al die diamantenpracht nog niet genoeg was, toonde het kersverse echtpaar zich opnieuw in vol ornaat bij de receptie die gisteren plaatsvond te paleize, in het Istana Nurul Iman. Hier werd de wat brave japon van de ceremonie de dag ervoor ingeruild voor een dromerig exemplaar dat van top tot teen bezaaid was met glinsterende borduursels.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mateen (@tmski)

Overdaad schaadt…not

Dat er in Brunei niet zoiets bestaat als too much, werd overigens ook tijdens de ceremonie van afgelopen zondag wel duidelijk. Mocht je op de kiekjes hierboven met opgetrokken wenkbrauwen naar het bruidsboeketje hebben gekeken: je bent niet de enige! Ook hier op de redactie moesten we twee keer met onze ogen knipperen (en flink inzoomen) voordat we snapten wat de bruid precies met zich meedroeg.

brunei
Beeld: NL Beeld

Jawel: alsof al die diamanten en juwelen van haar ringen, collier, en tiara nog niet genoeg waren…ook het bruidsboeket bleek een met juwelen bezet kunstwerkje te zijn. Zoveel karaat? Daar kan geen bosje rozen tegenop!

Bron: Borneo Bulletin | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws