It’s official! Prinselijk bruidspaar van Brunei straalt van geluk

Het kersverse bruidspaar is duidelijk dolgelukkig!

Naast het aftreden van koningin Margrethe, stond er vandaag nóg een belangrijk koninklijk evenement op de agenda. Zo vond in Brunei een grootse huwelijksceremonie plaats tussen prins Abdul Mateen en zijn grote liefde, Hare Hoogheid Anisha Roshah Binti Adam.

Huwelijksmarathon

In totaal beslaat de bruiloft van het prinselijk paar maar liefst tien dagen. Op 7 januari gingen de plechtigheden van start met het officiële aanzoek, en op 10 januari stond de traditionele poederceremonie op het programma. Daarna vond nog een religieuze inzegening plaats die door prins Abdul werd bijgewoond.

Vandaag was het echter de eerste keer dat we het bruidspaar samen te zien kregen tijdens de ‘Majlis Istiadat Bersanding Pengantin Diraja‘, een grootse bruidsceremonie in het (met goud en marmer aangeklede) paleis van de sultan. En dat ging natuurlijk gepaard met net zoveel weelde en juwelenpracht als je van één van de rijkste vorstenhuizen van de wereld zou verwachten!

Een en al liefde

De ceremonie van vandaag vormt het hoogtepunt in de tiendaagse reeks vieringen, en daarvoor werd flink uitgepakt. Zo werd het kersverse paar voor het eerst officieel als echtgenoten gepresenteerd. Hierbij werden heel wat liefdevolle blikken over en weer uitgewisseld! Bijzonder zoet én behoorlijk uniek voor de Bruneise ‘droomprins’, die zich op z’n Instagram het liefst zo cool mogelijk presenteert.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by The Scoop (@thescoop.co)

Bij de ceremonie waren bovendien verschillende hoogheden uit omliggende landen aanwezig. Zo zien we op beelden onder meer koning Jigme Khesar Namgyel Wangchuk en koningin Jetsun Pema van Bhutan en de Maleisische sultan Abdullah en zijn echtgenote Azizah Aminah Maimunah Iskandariah. Daarnaast waren onder meer de Indonesische en Filippijnse presidenten aanwezig, evenals de premiers van Singapore en Maleisië. Ook waren er natuurlijk een flink aantal lokale prominenten en hoogwaardigheidsbekleders van de partij.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Borneo Bulletin (@borneobulletin)

Vervolgens stond er een feestelijke processie door hoofdstad Bandar Seri Begawan op het programma, waarbij het paar door een enthousiaste menigte werd toegezwaaid.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Faiq Airudin (@faiqairudin)

In de beelden is goed te zien dat de newlyweds stralen van geluk…én van een indrukwekkende lading edelmetaal en diamanten. Heurt erbij natuurlijk, als stralend prinselijk paar.

Laatste loodjes

Na de ceremonie in het Istana Nurul Iman vandaag is het einde van de huwelijksmarathon ein-de-lijk in zicht, en kan het paar zich gaan richten op hun leven samen. Morgen volgt er nog een fors banket, en op maandag wordt de tiendaagse afgesloten met een gebeds- en trommelceremonie.

Beau Monde wenst het stralende bruidspaar in elk geval een bijzonder lang en gelukkig leven samen!

Bron: Borneo Bulletin, The Scoop.co | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws