Prinses Ingrid Alexandra begint aan haar militaire avontuur

Van Noorse prinses naar 'rekruut Alexandra'.

Eén ding is zeker: prinses Ingrid Alexandra zit niet stil. Vorig jaar haalde de Noorse prinses haar diploma, verhuisde ze naar haar eigen ‘hipsterflat‘, en ging ze aan het werk als assistent op haar oude basisschool. En nu is het tijd voor een nieuwe uitdaging: 12 maanden militaire training!

Engineer Battalion

Met trots begon Ingrid Alexandra aan haar militaire avontuur, in het Engineer Battalion van het Noorse leger. De jonge royal arriveerde vorige week al, maar gisteren mocht de Noorse pers voor het eerst een kijkje nemen in haar militaire wereld. Tijdens de training op woensdag leerde de prinses de eerste kneepjes van het vak: er werd uitgelegd hoe een geweer precies werkt, en hoe je deze in elkaar zet.

Beeld: NL Beeld

Commandant Luitenant-kolonel Bjørn Kråkstad liet weten ’trots’ te zijn dat Prinses Ingrid Alexandra voor het Engineer Battalion heeft gekozen. Op het hoofdkwartier, dat zich bevindt in het plaatsje Øverbygd, zitten ongeveer 800 soldaten.

Rekruut Alexandra

Van tevoren werd er wat gespeculeerd over welke naam de prinses op haar badge zou dragen. Normaal wordt hier de achternaam voor gebruikt, maar ja… die gebruikt de Noorse royal family niet! Op haar badge staat daarom simpelweg ‘Rekruut Alexandra’.

Tijdens haar 12 maanden in training zal Ingrid Alexandra absoluut niet anders behandeld worden vanwege haar koninklijke titel. Volgens NRK zal ze als rekruut niet alleen de basisprincipes van militaire training leren, maar ook de dagelijkse verantwoordelijkheden van een soldaat op zich nemen. Van vloeren dweilen tot bedden opmaken en lessen volgen: van de prinses wordt precies hetzelfde verwacht als van haar medesoldaten!

Beeld: NL Beeld

Verjaardag

Het is te hopen voor Ingrid Alexandra dat er – tussen de bedrijven door – ook nog tijd is voor wat ontspanning. Dit weekend wordt de prinses namelijk 20 jaar! Wij zijn heel benieuwd hoe deze verjaardag eruit gaat zien…

Bron: Royal Central, NRK | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws