Helemaal hip: dit is dé jassentrend onder de royals

Ook onze eigen Máxima en dochters doen eraan mee!

In koninklijke kringen moet je er natuurlijk altijd piekfijn uit zien. Een winterjas is dan niet altijd het meest ideale kledingstuk, maar toch weten de royal ladies er altijd weer in te slagen om in de meest elegante jassen ten tonele te verschijnen. Deze winter kiezen velen van hen voor een specifieke trend: een lange mantel met strikceintuur. Tijdloos, chic, en vooral lekker warm!

Beige of camelkleur

Twinning is winning, moeten Mary van Denemarken en Letizia van Spanje gedacht hebben! Tijdens een staatsbezoek in november 2023 bezochten de twee samen het Mary Elizabeth’s Hospital, en kozen hier beiden voor een mantel met ceintuur.

Mary draagt een jas van Joseph Kido, gemaakt van wol en kasjmier. Het model van Leti is afkomstig van Carolina Herrera.

Beeld: NL Beeld

Letizia voelde zich vast geïnspireerd door de beigetint van Mary’s jas, want in januari 2024 droeg ze zelf een oatmeal-kleurig exemplaar van merk & Other StoriesClassy!

Beeld: NL Beeld

Maar ook onze eigen koningin Máxima is fan van deze jassen. Zo droeg zij afgelopen week nog een camelkleurige mantel van het merk Max Mara. Deze heeft zij overigens al jaren in haar kast hangen en ook regelmatig gedragen, weten de experts van UFO No More te vertellen.

Beeld: NL Beeld

Maar ook deze beigekleurige getailleerde mantel van Massimo Dutti draagt de koningin graag. Zo trok zij hem laatst nog uit de kast voor een werkbezoek in het kader van circulair bouwen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Koninklijk Huis (@koninklijkhuis)


Ook zijn wij helemaal fan van deze oversized mantel, gedragen door Victoria van Zweden! De wollen jas met grote tailleband is van het Zweedse merk Toteme.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Kungahuset 🇸🇪 (@kungahuset)

Winterse tinten

Dat deze trend verder gaat dan alleen neutrale kleuren, bewijzen de drie A’tjes wel! Bij de najaarsfoto’s van 2023 verschenen AmaliaAlexia en Ariane alledrie in een prachtige winterse mantel mét tailleband.

Zoals we wel vaker zien was er onderling flink van elkaar geleend tussen de prinsessen en hun moeder. Zo wist Modekoningin Máxima te melden dat de blauwe jas van prinses Alexia al eerder gedragen is door zowel Máxima áls Amalia, en dat de groene Max Mara-mantel van prinses Ariane ook uit moeders kledingkast afkomstig is.

Beeld: NL Beeld

Ook Zara Tindall koos voor een winters kleurtje met deze nieuwe mantel van het merk Tor. Ze droeg de jas, gecombineerd met een wollen fedora van LK Bennett, tijdens de Cheltenham December Races in december 2023.

Beeld: NL Beeld

En zelfs Camilla gaat mee met de trend: bij een bezoek aan liefdadigheidsinstelling Emmaus Bristol trok zij deze elegante donkerpaarse mantel aan.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

Geruite mantel

En ten slotte, mocht je zelf meer fan zijn van jassen met een printje…

…dan heeft Mary voor jou het perfecte exemplaar in de kast hangen. Deze geruite jas van het merk Hobbs droeg zij onder andere tijdens een bezoek aan de Fonden Missionen’s Offsides Social Gardens. Een tijdloze mantel, perfect voor het winterseizoen!

Bron: UFO No More | Beeld: NL Beeld, Instagram @koninklijkhuis, @theroyalfamily, @detdanskekongehus, @kungahuset

Laatste nieuws