Maakt het leven mooier

Harry en Meghan krijgen steun van politie New York na 'catastrofale achtervolging'

Volgens de politie was de achtervolging wel degelijk gevaarlijk.

In mei vorig jaar raakten Harry en Meghan naar eigen zeggen betrokken bij een 'bijna-fatale achtervolging'. Die uitspraak werd vervolgens door veel mensen in twijfel getrokken en zelfs een publiciteitsstunt genoemd, maar nu krijgen de ex-royals steun van de New Yorkse politie. Volgens de inlichtingendienst was de manier waarop het stel achtervolgd werden door paparazzi wel degelijk gevaarlijk.

Catastrofale achtervolging

Op 17 mei wisten Harry en Meghan opnieuw hun weg naar de media te vinden. Het stel meldde dat zij samen met Meghans moeder, Doria Ragland, na een awardshow in New York slachtoffer zouden zijn geworden van een urenlange achtervolging door paparazzi, die bijna slecht zou zijn afgelopen. “Afgelopen nacht waren de hertog en hertogin van Sussex en mevrouw Ragland betrokken bij een bijna catastrofale achtervolging per auto, door een serie extreem agressieve paparazzi", luidde de verklaring van hun woordvoerder.

PR-stunt

Het statement van Harry en Meg werd vervolgens op z'n zachts gezegd met een flinke korrel zout genomen. Er deden een hoop speculaties de rondte, en er werd zelfs geclaimd dat het om een publiciteitsstunt zou gaan. Die beweringen schoten bij de ex-royals in het verkeerde keelgat. Ook hun eigen publicist Ashley Hansen kon de speculaties niet waarderen: “Met alle respect, gezien de familiegeschiedenis van de hertog, zou je niet geloven dat dit een soort PR-stunt was”, aldus Hansen tegen Page Six verwijzend naar het dodelijke ongeluk van prinses Diana. “Eerlijk gezegd vind ik dat afschuwelijk.”

Steun van de politie

Te midden van alle twijfels over de oprechtheid van H&M, komt er voor hen nu steun vanuit onverwachte hoek. Het hoofd van de inlichtingendienst van New York heeft namelijk een brief aan het licht gebracht waarin gesteld wordt dat de achtervolging wel degelijk gevaarlijk was. Er staat onder andere in dat de paparazzi 'tijdens de bewuste nacht roekeloos de voertuig- en verkeerswetten negeerden', en 'voortdurend gevaarlijk en onaanvaardbaar gedrag vertoond hebben'.
Volgens de New Yorkse politie zou het beveiligingsteam van Harry en Meghan meerdere keren actie moeten hebben ondernemen om een aanrijding te voorkomen. "De conclusie was dat er voldoende bewijs was om twee personen te arresteren."

Bron: RTL Boulevard | Beeld: NL Beeld