Leuk nieuws: James Middleton komt met eigen boek

De broer van de toekomstige koningin deelt hierin al zijn verhalen, met in het bijzonder: de band met zijn hond Ella.

De jongere broer van prinses Kate, James Middleton, heeft recent naar buiten gebracht dat hij een boek gaat uitgeven, dat op 26 september 2024 uitkomt. In gesprek met Tatler, onthult hij dat het boek zal gaan over zijn relatie met Ella, een Engelse cockerspaniël die hij adopteerde toen hij twintig was.

Boek

In het boek komt de relatie tussen James en zijn hondje sterk naar voren. Het boek heet immers niet voor niets: Meet Ella: The Dog Who Saved My Life. De twee hebben naar eigen zeggen een ‘buitengewone reis van 15 jaar’ met elkaar gemaakt voordat ze vorig jaar overleed.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

Daarnaast vertelt hij over andere verschillende gebeurtenissen in zijn leven. Zo haalt hij er verschillende koninklijke bruiloften bij en vertelt hij alles over de eerste ontmoeting met zijn vrouw Alizee.

Verloofd, getrouwd en ouders

Inmiddels zijn de twee sinds 2021 getrouwd, en dat hoewel ze zich in 2019 al verloofden. Echter gooide de coronapandemie roet in het eten. Twee jaar later kwam dan ook het grote nieuws naar buiten dat ze in het prachtige Bormes-les-Mimosas in de Provence elkaar het ja-woord hadden gegeven.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door James Middleton (@jmidy)

James en Alizee zijn inmiddels ook ouders geworden van hun allereerste kindje. Een grote inspiratie voor hem om een boek te gaan schrijven, zo vertelde hij eerder al in gesprek met Tatler. “Het schrijven van dit boek heeft me geholpen door me in staat te stellen om de reis te verwerken die ik met Ella heb doorgemaakt.”

Geestelijke gezondheid

“Ella was er op heel veel belangrijke momenten in mijn leven”, vertelde hij. “Ook toen ik Alizee ontmoette. Onze zoon is geboren nadat Ella was overleden, dus Inigo heeft haar nooit ontmoet. Het is wel belangrijk voor me dat hij alles over haar weet. Een van de redenen dat ik dit boek wilde schrijven was dan ook dat ik Inigo het verhaal kon vertellen hoe ik zijn moeder heb ontmoet.”

Ook vertelde hij dat Ella een belangrijke factor voor hem was voor zijn geestelijke gezondheid. “We krijgen vaak advies dat het goed is om te praten, maar ik weet uit eerste hand hoe moeilijk dat kan zijn als je worstelt met zoiets als een depressie. Mijn therapeut stelde voor om hardop tegen Ella te praten als de eerste stap. Hierdoor realiseerde ik mij hoe krachtig het kan zijn om dingen onder woorden te brengen.”

Bron: Tatler | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws