Prins Harry’s boek Spare maakt kans op Britse boekenprijs

Het boek van Harry concurreert onder anderen tegen de biografie van Britney Spears.

Heugelijk nieuws voor prins Harry. Zijn memoires maken namelijk een grote kans bij de uitreiking van de grote British Books Awards. Met zijn boek Spare is hij genomineerd voor ‘Boek van het Jaar’ in de categorie non-fictie. Daarnaast maakt hij ook op de prijs voor audioboek van het jaar.

Best verkochte boek van het jaar

In 2023 was het boek van prins Harry het best verkochte boek van het jaar in het Verenigd Koninkrijk. In de memoires schrijft de prins over zijn ervaringen binnen de royal family. Zo bespreekt hij onder anderen zijn verslechterde band met zijn broer prins William.

Concurrenten

Samen met vijf andere boeken staat Spare op de shortlist voor de titel ‘Boek van het Jaar’. Zo staat onder anderen ook de biografie van Britney Spears in het rijtje. Bij de prijs voor audioboek van het jaar concurreert de prins met onder anderen het boek Making it so, van acteur Patrick Stewart.

Als prins Harry er met de felbegeerde prijzen vandoor gaat, is dit echter niet de eerste keer dat er een Britse royal een prijs voor een boek binnenhaalt. Zo werd zijn vader koning Charles in 1990 uitgeroepen tot Brits schrijver van het jaar.

Spare

De titel Spare, in het Nederlands ‘reserve’, slaat op het label dat prins Harry eigenlijk zijn hele leven heeft gehad. Als tweede zoon van de koning is hij de ‘reserve’-troonopvolger. In Engeland is dat een gebruikelijke manier om naar de toekomstige vorst en hun broer of zus te verwijzen: the heir and the spare. Het idee hiervan is simpel: gebeurt er iets met de erfgenaam? Dan is er nog een reserve-kind om die rol over te nemen.

Bron: De Telegraaf, Beau Monde archief | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws

harry philip

De ongekende gelijkenis tussen prins Philip en prins Harry

Een oude foto uit de jaren vijftig laat een bijzondere gelijkenis zijn.
elisabeth

Het succes van Elisabeth: ‘Ze overklast alle prinsessen die haar zijn voorgegaan’

Voor royalty-liefhebbers breken gouden tijden aan nu een nieuwe generatie prinsessen richting volwassenheid gaat.
fout kapper

Voorkom deze veelgemaakte fout bij de kapper

Je wil natuurlijk zo goed mogelijk geknipt worden..