William en Harry maken verschijning bij zelfde evenement

Komt er dan toch een verzoening?

Ze mogen dan heel wat af hebben gekibbeld achter paleisdeuren, op de vuist zijn gegaan, en inmiddels een bijzonder ijzige band hebben: prinsen William en Harry blijven als broers aan elkaar verbonden. Zo maken beide hoogheden vanavond een verschijning bij hetzelfde evenement.

Bekoelde broeders

Zeggen dat de band tussen Wills en Haz een beetje bekoeld is, is wel het understatement van de eeuw. De Prince of Wales en Duke of Sussex kunnen elkaar naar verluidt niet luchten of zien. In die zin is het maar goed dat er inmiddels een oceaan en bijna negenduizend kilometer tussen beide heren in zit!

Toch verschijnen zij vanavond allebei bij hetzelfde evenement. Ondanks alles zijn de broers namelijk niet te beroerd om voor de liefdadigheidsorganisatie van hun moeder, wijlen prinses Diana, toch even hun verschillen opzij te zetten.

Weinig saamhorig

Overigens hoef je geen warme reünie on stage te verwachten. Welnee: alleen William is er in den lijve bij, en Harry laat z’n koninklijke neus slechts zien via een videoverbinding.

Sterker nog: de avond is zo ingedeeld dat William allang weer op weg is naar huis – waar hij Kate in de watten kan leggen na de bizarre week die zij hebben gehad – tegen de tijd dat Harry zijn verschijning maakt.

Diana Legacy Award Ceremony

De avond staat verder geheel in het teken van de Diana Awards, een liefdadigheidsinstelling die elk jaar prijzen uitdeelt aan jonge mensen die de wereld willen veranderen. Elke twee jaar worden er bovendien de zogenaamde Legacy Awards uitgereikt aan een selectie eerdere winnaars van zo’n felbegeerde Diana Award.

Vanavond is William degene die bij het evenement de aanwezigen toespreekt, en de winnaars voorziet van hun prijzen. Vervolgens neemt prins Harry het stokje over. Hij zal naar verluidt in gesprek gaan met de prijswinnaars over hun prestaties en verdere plannen.

Verzoening?

Bij een eerdere editie van hetzelfde evenement, in 2021, had Harry nog enkele lovende woorden voor z’n broer. “William en ik staan stil bij de zestigste verjaardag van onze moeder. We hebben elk afzonderlijk de mogelijkheid om een meer gelijkwaardige wereld te creëren. En de fantastische prijswinnaars die we vandaag eren zijn daar het bewijs van.”

Wie weet: zou William vanavond een voorzichtige nod naar het werk van z’n broer en schoonzus kunnen geven? Of wellicht kan er bij Harry een kleine pluim naar de liefdadigheid van de Waleses af!

Volgens de geruchten zou de diagnose van vader Charles voor een verzoening kunnen zorgen. Wie weet is dit evenement een extra herinnering voor beide broers aan de band die zij delen.

Bron: The Daily Mail, Hello! Magazine, The Diana Award | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws