Dít is de officiële naam van hertogin Meghan

Wow, dit wisten we nog niet!

Niet alle royals gebruiken hun volledige naam die ze bij de geboorte hebben gekregen. Wist je bijvoorbeeld dat prinses Laurentien officieel Petra Laurentien heet? Zo gebruikt prinses Amalia ook niet haar volledige voornaam, dat is namelijk Catharina-Amalia. Ook hertogin Meghan gebruikt niet haar volledige naam, maar wat die volledige naam dan wel is…

Meghan Markle

Op 4 augustus 1981 werd hertogin Meghan geboren als Rachel Meghan Markle. Haar officiële voornaam is dus niet Meghan, maar Rachel. Voor fans van de hertogin of van de serie ‘Suits‘ komt de naam Rachel misschien wel bekend voor. De hertogin heeft namelijk in het verleden geacteerd, zo ook in de serie ‘Suits‘. In deze serie speelde ze de rol van advocate Rachel Zane. Een naam die dus niet alleen als rol werd gespeeld, maar ook haar daadwerkelijke naam is.

Hertog en hertogin

Meghan en haar man prins Harry behouden beiden hun titel als hertog en hertogin van Sussex, ondanks dat ze afstand hebben gedaan van hun taken als werkende royals. Vanwege haar huwelijk gebruikt Meghan deze titel vaker dan Markle, haar eigen achternaam. Ook hebben hun kinderen, prins Archie en prinses Lilibet, sinds dit jaar de achternaam van prins Harry gekregen.

Van Sussex

De kinderen van Harry en Meghan heetten bij hun geboorte nog Archie Mountbatten-Windsor en Lilibet Mountbatten-Windsor, maar tegenwoordig heten ze Sussex. Toen koningin Elizabeth overleed in september 2022 kregen de kinderen al de titel van prins en prinses. Nu heten de kinderen van het echtpaar voluit Archie van Sussex en Lilibet van Sussex.

Volgens koningshuisdeskundige Tirza van der Graaf valt het op dat Meghan en Harry hun kinderen deze ‘nieuwe’ achternaam geven. “Eerst wilden ze hun kinderen zoveel mogelijk in de luwte laten opgroeien, zonder titels. Terwijl prins Harry en Meghan nu de naam meegeven die zij hebben gekregen bij hun huwelijk: hertog en hertogin van Sussex. Mogelijk wil het stel zo duidelijk maken dat ze één gezin vormen, mét koninklijke titels.”

Bron: Blauw Bloed | Beeld: NL Beeld

Laatste nieuws