Dé vraag die Diana’s biograaf haar nooit durfde te stellen

Andrew Morton treedt in detail over zijn relatie met prinses Diana.

Andrew Morton, de biograaf van prinses Diana, kent de prinses door en door. In het geheim werkte hij samen met Diana aan het biografische boek Princess Diana, Her True Story – In Her Own Words. Toch waren er vragen die Andrew haar niet durfde te stellen. In gesprek met het Britse tijdschrift Hello! treedt Morton in details over zijn relatie met Diana, en onthult hij welke vraag hij haar nooit durfde te stellen. 

Diana

Het biografische boek Princess Diana, Her True Story – In Her Own Words, was een absolute bestseller. De prinses deelde haar verhaal openhartig, en dit maakte veel indruk op Morton. “Ik herinner de momenten dat Diana in tranen vertelde over de problemen in haar leven en haar zelfmoordpoging, nog goed. Toen ze de verhalen teruglas was ze weer in tranen omdat het zoveel herinneringen opriep”, vertelt Morton aan Hello!.

“Ze had een moeilijke jeugd, een ongelukkige jeugd en vertelde daar ook over; het was als het omploegen van een veld, het bracht allerlei soorten verdriet naar boven.”

Spijt

Morton heeft zich vaak afgevraagd waarom Diana een biografie op de markt zou willen brengen. Maar hij heeft dit nooit aan haar durven vragen. “Omdat ze dan misschien bij zichzelf zou denken: waarom doe ik dit ook eigenlijk?” Morton wilde haar dus niet ontmoedigen. Ook vertelt Morton over hoe opgelucht Diana was, toen het boek uitkwam. “Prinses Diana heeft voor geen seconde spijt gehad van haar medewerking aan het boek.”

Spare

Net als zijn moeder, heeft ook prins Harry een autobiografisch boek uitgebracht. Harry’s memoires Spare zorgde voor veel ophef, maar Morton denkt dat Diana “Hoogstwaarschijnlijk veel sympathie zou hebben gehad voor Harry, maar ook zorgen”, vertelde hij onlangs aan Hello!. “Elke moeder zou bezorgd zijn over de onenigheid tussen haar twee kinderen”, legt hij uit. Maar echt zeker weten wat Diana zou hebben gevonden van Harry’s boek, doen we helaas nooit.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws