Koningin Máxima heeft een hersenschudding

Koningin Máxima heeft een lichte hersenschudding. Die liep zij afgelopen vrijdag op bij een val, meldt de Rijksvoorlicht...

Koningin Máxima heeft een lichte hersenschudding. Die liep zij afgelopen vrijdag op bij een val, meldt de Rijksvoorlichtingsdienst.

Het verklaart wellicht de wat strakke blik die Hare Majesteit had tijdens de buitenontvangst van het Griekse presidentiële paar, vermoedelijk was het licht ondanks haar forse hoed te fel. De hersenschudding is vandaag door een arts vastgesteld. Hoe ze ten val is gekomen is niet bekend gemaakt, alleen dat het in Wassenaar is gebeurd.

Máxima zal het de komende dagen rustig aan moeten doen, aldus de RVD. En dat beaamde ook koning Willem-Alexander aan het einde van een werkbezoek aan Katwijk: “Ze is vijf dagen doorgelopen met een hersenschudding. Ze moet nu echt rust houden want anders duurt het te lang.”

Vrijdag zal worden bekeken of Koningin Máxima die middag aan de traditionele zomerfotosessie voor de vakantie deel kan nemen. Het zit haar fysiek een beetje tegen de laatste tijd. Ze moest ook al eerder terugkomen van het staatsbezoek in China vanwege een nierbekkenontsteking. Beterschap, majesteit!

 

Laatste nieuws