Broer prinses Diana onthult lieve reden waarom ze nooit stil kon zitten op school

Prinses Diana heeft altijd een hechte band met haar broertje Charles Spencer gehad. Charles mist zijn grote zus nog elke...

Prinses Diana heeft altijd een hechte band met haar broertje Charles Spencer gehad. Charles mist zijn grote zus nog elke dag. Hij heeft een goed doel opgericht dat hij naar haar heeft vernoemd om zijn zus te eren. The Diana Award zet zich in tegen pesten. Gisteren was het nationale ‘sta op tegen pesten’-dag en voor deze gelegenheid sprak hij openhartig over zijn zus. 

“Mijn zus was een inspirerend persoon,” zei Charles op het liefdadigheidsevenement in Londen. Hij legt uit dat hij bang was dat zijn zus werd vergeten na haar dood. “Ik dacht: ‘Dat was dat’, en ze zal nu naar de achtergrond verdwijnen,” vertelt Diana’s broer. “Maar ik had het mis. Diana leeft voort en mensen zetten haar werk voort. Veel dank daarvoor”.

Prinses Diana staat bekend om haar lieve karakter. Dat kan Charles beamen. Diana’s broer onthult dat de lieve, zorgzame kant altijd in haar heeft gezeten. Dat blijkt uit een ontroerende anekdote die hij vertelt over zijn zus. “De eerste dag dat ik als baby op een school in King’s Lynn was, kreeg Diana ondertussen les. De lerares vond Diana onmogelijk, ze kon niet stilzitten en lette niet op”, vertelt Charles.

De lerares gaf het op een gegeven op en zei “Oké, ga maar even bij je broertje kijken”. Diana verliet het klaslokaal en kwam na een tijdje weer terug. “Ze zei tegen de lerares: ‘Het gaat goed met hem!’ en ging weer zitten. Diana heeft altijd affiniteit gehad met kleine kinderen,” aldus Charles.

Lees ook:

Laatste nieuws