Charles en Camilla in Nieuw Zeeland

Charles en Camilla in Nieuw-Zeeland, dat is aanpoten. Zeven regio's in twaalf dagen, goed gevuld met plaatselijke folklo...

Charles en Camilla in Nieuw-Zeeland, dat is aanpoten. Zeven regio’s in twaalf dagen, goed gevuld met plaatselijke folklore. Het stel laat het zich allemaal vrolijk welgevallen, ook als het protocol eist dat ze zich in een traditioneel vachtje hullen. Dat toch echt een beetje vloekt met het maatpak van de kroonprins en de couture van de hertogin. Daar komt dan nog het dilemma bij waar te kijken bij een bloot dansje van een local. Nou, naar de ogen, dus. Altijd naar het gezicht blijven kijken, blik nooit laten afdwalen naar lagere regionen. Ook niet als een heel stoere man een buitengewoon viriele ‘Powhiri’ maori challenge uitvoert bij aankomst in Ngaruawahia. En het was niet de enige uitdaging die Charles met een stiff upperlip diende te trotseren…

Hommel op de kroonjuwelen

© Gerard O'Brien / Getty Images © Gerard O’Brien / Getty Images+

Alsof het al geen uitdaging genoeg is om een chagrijnige tuatara hagedis vast te houden, toont een hommel grote belangstelling voor de kroonjuwelen van prins Charles. Bonuspunten voor hertogin Camilla voor het a) beheersen van de impuls om het insect niet weg te slaan en b) haar lachen in te houden. Hagedis, hommel en kroonprins kwamen overigens allemaal ongeschonden uit het bezoek aan het Orokonui Ecosanctuary in Dunedin.

Kroonprins op kistjes

© Sheree Cargill / Getty Images © Sheree Cargill / Getty Images

Charles had, as you do, ook een legeruniform ingepakt voor een bezoek van het leger aan de West Port Race Course, waar de dresscode voor een kopje thee blijkbaar nauw luistert. Hoewel de kroonprins (66) nog allerlei militaire erefuncties vervult is het ruim 35 jaar geleden dat hij zelf nog in actieve dienst was, dus om nu in deze plunje te verschijnen, that’s stretching it.

En dan nu een hongi!

© Michael Bradley / Getty Images © Michael Bradley / Getty Images

Is de prins normal gesproken de gereserveerdheid zelve, Auckland maakt blijkbaar warme gevoelens in hem los. Hier gooit hij zich zelfs in een hongi (vrij vertaald: neuskus) waarbij de ander stevig wordt geïnhaleerd. Camilla vond het ‘fabulous’, maar trof niet zo snel óók een fan die met haar wilde neuzen. Of veinsde opeens mateloze belangstelling voor haar schoenen, daar willen we vanaf wezen.

Samen aan de drank

© Anthony Phelps / Getty Images © Anthony Phelps / Getty Images

Camilla’s reputatie als snoeper is ook aan de andere kant van de wereld bekend. De catering is dan ook uitstekend geregeld en het stel laat het zich goed smaken. Hier bezoeken ze vol geestdrift een wijnproeverij van de Mahana Winery. Zeven dagen achter de rug, nog vijf te gaan, het dreigt nog een dolle boel te worden, downunder.

Laatste nieuws