Letizia zeilt op hoge hakken

Heel gewaagd: Letizia zeilt op hoge hakken. Because, why not? Vermoedelijk vond de Spaanse koningin dat ze al concessies...

Heel gewaagd: Letizia zeilt op hoge hakken. Because, why not? Vermoedelijk vond de Spaanse koningin dat ze al concessies genoeg aan het fraaie dek van het zeiljacht had gedaan door niet een paar van haar favoriete stiletto’s aan te trekken. Maar we schatten dit setje toch wel op 10 cm. Wat nautisch gezien best wel een uitdaging is, zeker als er scherp op de wind wordt gezeild. Leti had de 34th Copa del Rey Mapfre Sailing Cup al bijna een week zorgvuldig weten te mijden. Maar besloot op dag 6 toch even met de kinderen langs te gaan om te kijken wat haar zeilgekke man toch allemaal uitspookte op de Aifos.

Praktische stappers

Arm dek… © Carlos Alvarez / Getty Images Arm dek… © Carlos Alvarez / Getty Images

Koning Felipe, Leonor en Sofia hadden heel wat praktischer schoeisel aan en – grappig – allemaal van hetzelfde merk Castell. De leren Spaanse sandalen, ook bekend als avarcas of menorquinas, worden al ruim een eeuw met de hand gemaakt. Reuze goed voor de Spanje-promotie dus. Ze kosten tussen de € 30 en € 45, wat voor twee prinsesjes en een koning helemaal niet decadent is. En je kunt er mee zeilen, ook niet onbelangrijk, op een zeilboot.

Laatste nieuws