Royal brows: Zo krijg je Kate’s mooie volle wenkbrauwen

Kate Middleton heeft er een nieuwe titel bij: wenkbrauwkoningin. Haar volle wenkbrauwen zijn dé beautytrend van dit moment.

Kate Middleton heeft er een nieuwe titel bij: wenkbrauwkoningin. Haar volle wenkbrauwen zijn dé beautytrend van dit moment. Maar goed ook, want de kans is groot dat je je wilde lockdown-look nog niet hebt weten te temmen. Gelukkig staat de big brow trend iedereen.

Sterker nog, volle wenkbrauwen kunnen de illusie van een symmetrisch gezicht versterken. Ook omlijsten ze je gezicht en krijg je er een open uitstraling van. Geen paniek dus, als je die acht uur slaap weer niet hebt gehaald omdat je gisteravond te veel afleveringen van Dead To Me hebt zitten kijken.

Subtiel 3D-effect

Let wel op: volle wenkbrauwen hebben betekent níet dat wildgroei boven je ogen geoorloofd is. “Kate is het perfecte voorbeeld van hoe je de trend moet dragen”, zegt Warren Dowdall (make-up artist bij Bobbi Brown) tegen Glamour Magazine. “De vorm van haar wenkbrauwen en haar productgebruik zijn perfect. Het gaat erom dat je structuur en een subtiel 3D-effect aanbrengt, maar wel op een zachte manier die je wenkbrauwen niet te zwaar maakt.”

Bron: BSR Agency

En dit is hoe je dat doet: 

Stap 1: de vorm

Bepaal de perfecte vorm van je wenkbrauwen voor jouw gezicht. Dit kun je simpel doen door een kwastje uit je make-uptas te pakken en hem recht langs je neus via je binnenste ooghoek naar het begin van je wenkbrauwen te leggen. Dat is waar je wenkbrauwen moeten beginnen. Leg hem vervolgens langs de buitenzijde van je pupil en volg de kwast naar je wenkbrauw. Dít is waar de hoek van je wenkbrauw hoort te zitten. Om te bepalen waar je wenkbrauw moet eindigen, leg je het kwastje tegen de zijkant van je neus langst je buitenste ooghoek richting het einde van je wenkbrauw. Dát is je eindpunt. 

Stap 2 voor als je van nature al een volle wenkbrauw hebt:

Gebruik een wenkbrauwpotlood om de vorm te versterken en een wenkbrauwpoeder met een angled brush om gaatjes op te vullen. 

Stap 2 voor als je van jezelf minder goed bedeeld bent op wenkbrauwgebied: 

Gebruik een wenkbrauwmascara om textuur en een lift te creëren. Daarna ga je aan de slag met een poeder of potlood om het gewenste volle resultaat te krijgen. 

Stap 3: netjes opruimen

Toch nog een kleine opruimsessie nodig? Doe dat pas als je je wenkbrauwen al gedaan hebt. Op die manier kun je verdwaalde haartjes gemakkelijker zien en het voorkomt dat je te veel weghaalt en de vorm verpest. Dit kan gelijk veel effect hebben op je uitstraling. En voila: Je hebt royal brows

Bron: Glamour UK | Beeld: BSR Agency

Laatste nieuws