Groene vingers: dit zijn de favoriete bloemen van de royals

Als je graag een royal touch aan je tuin of balkon wilt geven, moet je zeker even verder lezen. Geen behoefte aan? Scroll dan toch even door voor de mooiste bloemenfoto’s en de omschrijving van prins Charles.

Wat is er fijner dan een wandeling in de natuur? Oké, maar chocolade doet even niet mee. Omdat het in Engeland deze week Mental Health Awareness Week is, delen de royals via Twitter hun lievelingsbloemen en plantjes. Want daar wordt iedereen blij van. De queen en haar familie in ieder geval! 

Koningin Elizabeth

De queen bijt het spits af en gaat voor een lelietje-van-dalen. Een schattig wit bloempje die ook in haar kroningsboeket zat en stiekem wel een beetje op haar kapsel lijkt. Or is it just us? 

Prins Charles 

De keuze van de Britse kroonprins is een stuk uitbundiger. Iets met stille wateren? Hij kiest voor kleurrijk en prachtig: ridderspoor. En zijn eigen omschrijving doet er niet voor onder. In het Nederlands klinkt het een stuk minder spectaculair, maar het komt er op neer dat hij van de volheid en de laagjes van de trosjes met bloemen houdt. 

Hertogin Camilla 

Camilla gaat liever voor groen en vrouwelijk met vrouwenmantel. Een plant die gekenmerkt wordt door haar prachtige bladeren en die het volgens de hertogin zowel in de tuin als op een vaas erg goed doet. “Een must voor iedereen die van tuinieren houdt.” Als Camilla het zegt… 

Prinses Anne

Elizabeths enige dochter gaat voor de lenteroos, omdat hij al zo vroeg begint met bloeien en dat vervolgens wel twee maanden blijft doen. Ook vindt Anne het mooi dat de bloem eindeloos veel kleurstellingen en patronen kan hebben. 

Prins Edward en Gravin Sophie

De Wessex'jes hebben een gezamenlijke favoriet. De jongste zoon van Elizabeth en zijn vrouw zijn erg gecharmeerd van de azalea. “Ze zijn adembenemend mooi in deze tijd van het jaar en de geur is heerlijk bedwelmend.” Als je niet al enthousiast was door de prachtige kleuren op de foto, wil je na deze omschrijving toch gelijk naar het tuincentrum rennen? 

Bron: Twitter | Beeld: Getty Images, Twitter

Laatste nieuws