Hertogin Kate neemt eerder dan verwacht titel van prinses Diana over

De titel is niet meer gebruikt sinds Diana Spencer de rol op zich nam in 1981, toen ze trouwde met prins Charles.

Er wordt een belangrijk eerbetoon van hertogin Kate aan wijlen prinses Diana verwacht.

La Middleton wordt de volgende 'Prinses van Wales' en zal de eerste zijn die de titel van haar overleden schoonmoeder gaat erven. De titel is niet meer gebruikt sinds Diana Spencer de rol op zich nam in 1981, toen ze trouwde met prins Charles.

Wanneer prins Charles koning wordt (inderdaad, wánneer Charles?!), neemt prins William de titel 'Prins van Wales' over. Hiermee krijgt Kate de keuze of zij de titel, die verbonden is aan Diana, wil gaan dragen. Maar volgens bronnen wordt aangenomen dat Kate deze titel waarschijnlijk eerder zal gaan dragen dan verwacht. Volgens koninklijke experts zou koningin Elizabeth II over twee jaar haar bevoegdheden kunnen opgeven, waardoor de titels van iedereen vroegtijdig zouden veranderen en zullen worden doorgeschoven.

Sinds het overlijden van Diana is de titel een middelpunt van discussie geworden. De titel is namelijk verbonden aan de omgekomen prinses en is nog altijd een gevoelig onderwerp in de Britse koninklijke geschiedenis. Zo koos Camilla ervoor om gedurende haar huwelijk met prins Charles geen gebruik te maken van deze titel, uit respect voor prinses Diana. Zij koos in plaats daarvan haar publiekelijke titel, de hertogin van Cornwall. Camilla werd destijds gezien als 'de andere vrouw' en de meest gehate vrouw in het Verenigd Koninkrijk genoemd, dus haar keuze om de titel niet te dragen sierde haar. Met hertogin Kate is deze kwestie anders en royaltyliefhebbers zien dan ook graag dat zij de titel gaat gebruiken tijdens het klaarstomen voor haar job als toekomstig koningin. To be continued.

Bron: Express, the Sun | Beeld: BrunoPress, Kensington Royal

Laatste nieuws