Dit mag hertogin Kate niet dragen wanneer ze in het vliegtuig stapt

Overigens krijgt haar kleding óók een eigen stoel tijdens de vlucht.

De royal dresscode geldt ook gewoon tijdens een lange vlucht, dus reizen in je comfy clothes zit er niet in.

Royal protocol

Je favoriete jeans of leggings, een paar makkelijke sneakers en je haar in een knot: wel zo comfortabel tijdens een lange vlucht. Voor de hertogin van Cambridge is het echter uit den boze, want de koninklijke kledingvoorschriften gelden ook kilometers boven de grond. Kate wordt geacht fris, fruitig en vooral goedgekleed uit het vliegtuig te stappen.

“Etiquette gaat over respectvol en attent zijn”, vertelt etiquettedeskundige Anne Chertoff. “Dat geldt ook voor de kledingrichtlijnen die de royals moeten volgen bij een bezoek aan een ander land.”

“Wanneer leden van de Koninklijke Familie een officieel staatsbezoek doen namens Queen Elizabeth II, dan zijn ze aan het werk, net als andere mensen die een businesstrip maken. Ze moeten geschikte kleding dragen om respect te tonen aan de mensen die ze ontmoeten.”

Eigen stoel

Om alle jurken, mantels en hoedjes ongekreukt te vervoeren, krijgt Kate's garderobe een eigen plek in het vliegtuig. Royal verslaggever Emily Andrews herinnert zich dat ze “op een vlucht was waar Kate's jurken een eigen stoel hadden, om ervoor te zorgen dat ze niet platgedrukt werden door de bagage van anderen.” Jammer dat wij dat zelf niet voor elkaar krijgen zonder extra tickets te boeken.

Zwart bij de hand

Nog iets wat het protocol voorschrijft: áltijd een zwarte outfit inpakken voordat je in het vliegtuig stapt. Het zou uiterst ongepast zijn als er tijdens het buitenlandbezoekje iemand overlijdt en er alleen maar fleurige jurken klaarliggen. Queen Elizabeth weet dit uit ervaring, want ze was zelf in Kenia toen haar vader, koning George VI, overleed. Ze mocht absoluut niet gefotografeerd worden totdat ze een zwarte outfit aan had weten te trekken.

Hoed op, haar goed

Kate Middleton stapt ook verrassend vaak uit het vliegtuig met een hoedje op. De reden daarachter is simpel: het is een eenvoudige en très chique manier om heur haar in de plooi te houden wanneer ze vanuit het voertuig de buitenlucht instapt.

“Vaak is het heel winderig, dus er worden hoeden gebruikt om de haren op hun plek te houden. Net als jurken vangen haren veel wind. En precies wanneer je uit het vliegtuig stapt, worden de foto's genomen die viral gaan”, vertelt etiquettedeskundige Myka Meier. Knoop het in je oren: draag een hoed en voorkom verwaaide, viral foto's. Mocht je ooit als hertogin het vliegtuig uitstappen…

Bron: Marie Claire UK | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws