De echte reden waarom Pippa Middleton niet meer in de spotlights staat

Waar is het zusje-van tegenwoordig druk mee?

Werd ze zo in één klap wereldberoemd tijdens de sprookjesbruiloft van haar zus, Kate Middleton, en zwager, prins William, zo leeft ze nu een redelijk anoniem leven.

Hoewel het wekelijks barst van de kersverse roddels, schandalen en nieuwtjes, is er één directe schakel van de koninklijke tak waar je nog waar weinig van hoort deze dagen: Pippa Matthews-Middleton. Haar bruiloft in mei 2017 was dé gebeurtenis van de high society van het afgelopen jaar, maar sindsdien is het stil rondom de zus van Kate Middleton. Waar is ze tegenwoordig druk mee?

Momenteel verdient La Middleton haar brood met filantropisch werk, zo bracht ze in 2016 het kookboek Heartfelt uit en is ze ambassadeur van de British Heart Foundation. Zo kan ze, naar eigen zeggen, “bezig zijn met voedsel en een actieve, gezonde levensstijl.” Voorheen zocht Pippa graag de spotlights op, zo werd ze 's werelds beroemdste bruidsmeisje, verscheen ze veelvuldig op televisie en was ze een graag geziene gast op hippe en stijlvolle feestjes. Ook schreef ze enkele columns voor Vanity Fair en The Spectator en er werd gefluisterd dat ze de nieuwe presentatrice van de ochtendshow op NBC zou worden. Dat laatste is er nooit van gekomen en sindsdien is het ook een beetje stil rondom Pippa. Wat is er gebeurd?

Simpel antwoord: de liefde. Haar plotselinge terugkeer naar de anonimiteit had alles te maken met haar verloofde (en inmiddels husband) James Matthews, een steenrijke hedge fund manager. Hij zou het leven in de schijnwerpers niet op prijs stellen en vandaar dat Pippa niet meer in de spotlights treed. Toen Pippa en James trouwden in 2017 was de pers niet uitgenodigd. Enigszins verrassend, omdat het Britse volk wel intens meeleefde met de tortelduifjes. Na het huwelijksfeest -dat naar verluidt 1 miljoen euro kostte- vertrokken de newlyweds naar Frans Polynesië en Australië. We zagen haar nog tijdens een kerkdienst met de koninklijke familie, het tennistournooi en de trouwerijen van de Sussex'jes en prinses Eugenie en Jack Brooksbank, maar tegenwoordig moeten we het doen met paparazzi kiekjes wanneer ze met de kinderwagen of de hond wordt gespot.

Wat natuurlijk ook mee moet worden geteld is dat Pippa en James hun gezin aan het uitbreiden zijn, zo zijn ze ouders van twee kindjes. Zoon Arthur werd in 2018 verwelkomd en dochter Grace kwam vorige maand ter wereld. Ook zou het zomaar kunnen dat de toekomstige positie van de Cambridge'jes een rol speelt in de laagdrempeligheid van de Middleton-verschijningen, want die zijn de laatste tijd angstvallig stil. Als zusje-van-de-toekomstige-koningin wil je geen schandaal op je geweten hebben en we weten hoe terughoudend Wills en Kate over hun privacy en privéleven zijn. Hoe het ook zij: we missen Pippa!

Bron: Harpers Bazaar UK, Town & Country, People | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws