Binnenkijken bij: de jarige kroonprins Frederik van Denemarken

Hoe maak je van een monumentaal paleis toch iets naar je eigen smaak?

Onlangs kregen we tijdens het verjaardagsinterview van koningin Máxima een bijzonder inkijkje in Paleis Huis ten Bosch en leerden we dat het klassieke bouwwerk van binnen een modern tintje heeft. Kroonprins Frederik van Denemarken heeft deze kunst ook onder de knie en gaat voor opvallende behangetjes in zijn stulpje.

Amalienborg

Kroonprins Frederik woont samen met zijn gezin in Amalienborg, een verzameling van vier paleizen in hartje Kopenhagen. Het bouwwerk stamt uit de achttiende eeuw, maar Frederik en Mary leken toch een meer eigentijdse inrichting op het oog te hebben.

En wat nu als die monumentale kroonluchters en deuren bewaard moeten blijven? Dan ga je gewoon lekker los met het behang, moet het royal koppel gedacht hebben. Ze lieten meerdere kamers decoreren door moderne kunstenaars en dat levert eh, duizelingwekkende zalen op!

Of dit niet te afleidend is tijdens je koninklijke werkzaamheden? Welnee! Als we kroonprins Frederik mogen geloven zijn grijze vergaderruimtes juist passé.

Hier zien we Frederiks oudste zoon, prins Christian, in ook al zo'n knallende kamer.

Al dat thuiswerken levert veel inkijkjes in het paleis op. Hier zien we de kroonprinses met op de achtergrond weer zo'n lekker printje.

En zo leren we ook dat de kroonprins zijn bureau niet iedere ochtend opruimt. Ach, we weten hoe het is. Tijdens het videobellen zien mensen tóch alleen maar je kunstcollectie op de achtergrond.

Een grijs-witte outfit compenseer je gewoon met een kleurrijke omgeving!

Mocht je helemaal tureluurs worden van deze muren: geen zorgen, er zit ook af en toe een effen behangetje tussen. Met nadruk op af en toe, want als je op de tweede foto van de videobellende Frederik & Mary kijkt, zie je dat naaste de lichtblauwe muur weer een kunstwerk is te vinden.

Verjaardag

Kroonprins Frederik viert vandaag zijn 53e verjaardag – hij is een jaartje jonger dan onze eigen Willem-Alexander, maar wacht nog altijd op het koningschap.

De 81-jarige koningin Margrethe heeft echter nog geen plannen om afstand te doen van de troon, dus vooralsnog is Frederik de eeuwige kroonprins (met als troost: het duurt nog even totdat hij het record van prins Charles verbreekt).

Van harte gefeliciteerd, Frederik!

Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws