Trend du moment: bikershort à la prinses Diana

Diana droeg de bikershort-trend als eerste destijds.

Sommige trends zijn niet voor iedereen weggelegd: van de dad (chunky) sneaker tot mom mules, smaken verschillen. Net als 'biker shorts', de korte strakke wielrennersbroekjes. De gedachte dat deze broekjes alleen op de fiets kunnen, is passé. Een celeb als Kim Kardashian doet het ons voor. Zij draagt haar geliefde Yeezy-broekje – van Kanye Wests label – tijdens een avondje uit met een goed paar hakken. Wat je misschien niet wist, is dat deze biker shorts allang door Lady Diana Spencer werden gedragen.

Stijlicoon

In de 90s droeg Diana Spencer deze wielrennersbroekjes al. Diana was voor haar tijd een echte stijlicoon. Ze droeg wat zij mooi vond en brak hier en daar af en toe (onbewust) een koninklijk protocol. Ze combineerde de broekjes met een oversized sweater en chunky sneakers. Iconisch!

Inspiratie

De fietsbroekjes zijn sinds vorig jaar niet meer weg te slaan uit de winkels en ook deze zomer zijn ze weer helemaal hèt. Wij snappen wel waarom, want ze zitten ook nog eens heerlijk. Gooi er een oversized T-shirt overheen en maak het af met een classy blazer en een paar stoere laarzen. Wil je nog meer inspiratie? Kijk dan mee.

Of combineer 'm zoals Di met een comfy trui. De strakke shorts met baggy bovenstuk vormen opnieuw een geliefd contrast, al zien we nu dat de truien in het broekje worden gestopt. Zelfde trend, maar met een nieuw silhouet!

Bron: Marie Claire | Beeld: Brunopress, Instagram

Laatste nieuws