Prinses Charlene geeft update: ‘Ik keer pas in oktober weer terug naar Monaco’

De prinses van Monaco is al maandenlang van huis.

Prinses Charlene wilde een paar maanden doorbrengen in haar thuisland Zuid-Afrika, maar dit is inmiddels bijna een halfjaar geworden. En het lijkt erop dat een snelle terugkomst naar Monaco niet in het vizier ligt, zo laat de prinses weten in een interview met South Africa Radio 702.

Operatie

De paar maanden die prinses Charlene in haar thuisland wilde doorbrengen voor een liefdadigheidsmissie, zijn in middels uitgelopen tot een verblijf van bijna een halfjaar in Zuid-Afrika. En het gaat nog wel even duren voordat de echtgenote van prins Albert weer voet op Monegaskische bodem zet. “Ik zou hier oorspronkelijk zo'n tien à twaalf dagen zijn, maar toen kreeg ik ontzettend veel last van mijn oren en kwam ik er via mijn doktoren achter een vrij heftige holte-ontsteking te hebben”, vertelt Charlene.

“Dus werd mij verteld mijn tijd te nemen om hiervan te herstellen, omdat vliegen met zowel een oorinfectie als een holte-ontsteking funest kan zijn. Omdat ik het proces van herstel niet kan pushen zit ik hier waarschijnlijk nog wel tot oktober”, aldus de prinses van Monaco. Ze ondergaat binnenkort ook een operatie, maar zegt zich 'naar omstandigheden redelijk te voelen'.

Geen balans

In een interview met de Zuid-Afrikaanse nieuwszender News24 liet Charlene eerder weten dat ze vlak voor haar reis haar kaakholte heeft laten verhogen – een ingreep die de tandarts kan doen om meer ruimte te maken voor een implantaat. Na een tijdje, zo vertelt Charlene, kreeg ze ongelooflijk veel oorpijn en vertelde een specialist haar dat de kaak was gaan ontsteken. Sindsdien blijft de druk in haar oren maar niet gelijk, waardoor ze fysiek niet in staat is om in het vliegtuig te stappen. De hoogte van meer dan 6.000 meter zou de oordruk niet bepaald goed doen, en om nou de boot terug naar Monaco te nemen…

Lang en pijnlijk

“Ik mis mijn man en kinderen en mijn hondjes heel erg”, zei ze destijds. “Wat extreem moeilijk voor me was, was toen mijn medische team mij vertelde dat ik niet naar huis kon voor mijn huwelijksjubileum. Albert is mijn rots en kracht en zonder zijn liefde en steun had ik deze pijnlijke tijd niet kunnen doorstaan.”

Het paleis in Monaco had hier ook het een en ander over te vertellen: “Ze vindt het buitengewoon moeilijk om op dit moment weg te zijn van haar man en kinderen. De herstelperiode is lang en pijnlijk, maar haar vlucht tussen de procedures wordt geschrapt, omdat dit zeker nadelig zal zijn voor het succes van haar behandeling. De weg die voor ons ligt is lang en pijnlijk.”

Huwelijksproblemen

Geen vuiltje aan de lucht in het huwelijk, zo benadrukt Charlene keer op keer in interviews en op Instagram. De pers denkt daar vaak anders over en schrijft al jaren dat het koninklijke koppel afstevent op een scheiding. Geruchten die worden aangewakkerd door Charlenes ongelukkige uitstraling, de buitenechtelijke kinderen van Albert die maar op blijven duiken en het feit dat de prinses, zoals nu, soms maandenlang buiten beeld verdwijnt.

“Een Rebellerende Hoogheid, een droevige prinses of een brave huismoeder”, zo omschrijft Pierrick Geais, royaltykenner bij de Franse Vanity Fair, de vele gezichten van de prinses van Monaco. “Iedere keer dat ze uit het balkon van het prinselijk paleis opstapt tijdens de nationale feestdag, wordt ze toegejuicht. Ondanks alle kritiek over haar extravagante kapsels of haar zuinige glimlachjes heeft ze harten van de Monegasken veroverd.” En het hart van prins Albert? Dat blijft nog altijd de vraag.

Bron: HLN | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws