Koninklijk Huis deelt bijzondere beelden van een jonge Beatrix

Ook toen stal de prinses al de show.

Niet alleen koning Willem-Alexander is een groot sportfanaat, ook prinses Beatrix blijkt een hart voor de Olympische Spelen te hebben. Op Instagram deelt het Koninklijk Huis bijzondere beelden van de jonge prinses tijdens de Spelen in 1964.

Olympische Spelen

Net als dit jaar vonden in 1964 de Olympische Spelen in Tokio, Japan plaats. Prinses Beatrix, die destijds 26 jaar was, reisde samen met haar vader, prins Bernhard, naar Japan af om de Nederlandse olympiërs een hart onder de riem te steken. Het Koninklijk Huis deelt op Instagram twee zwart-witfoto's van dit moment.

Spotlights

Op de eerste foto, gemaakt op 16 oktober 1964, zien we Bea met de 17-jarige zwemster Ada Kok. Zij wist een zilveren medaille te behalen op de Spelen. Hoe knap die prestatie ook is, hebben wij stiekem alleen oog voor de stralende prinses. Met haar jaloersmakende coupe, parelketting en charmante glimlach steelt zij de spotlights. Ook op de tweede foto gaat alle aandacht uit naar de prinses. Te zien is hoe zij, gehuld in een mantelpakje en met een indrukwekkende hoofdtooi, judoka Anton Geesink ontmoet.

Beeld: © RVD – Jeroen van der Meyde

Laatste nieuws