Dit zijn de beautygeheimen van prinses Maria-Olympia

De Griekse prinses houdt er een uitgebreid beautyritueel op na.

Regelmatig verschijnt prinses Maria-Olympia op Instagram met foto's die wij Kate of Eugenie nog niet zo snel zien posten. De Griekse prinses heeft aan zelfvertrouwen geen gebrek en met goede reden: het is een echte beauty. Naast een portie goede genen houdt ze er een uitgebreid beautyritueel op na, zo verklapt Olympia zelf.

Skincare

Zo'n egaal engelengezichtje als Olympia krijg je niet zomaar. Velen zullen zeggen dat ze zo'n strak gezicht heeft doordat ze amper glimlacht, maar de skincare-routine van de Griekse prinses liegt er niet om: daar komen flink wat producten aan te pas. Zo is de prinses fervent fan van het betaalbare merk Cetaphil om haar gezicht mee te reinigen. “Visagisten hebben me altijd aangeraden om die te gebruiken, omdat ik een heel gevoelige huid heb”, vertelt Olympia aan Tatler. Zo'n pompje à vijftien euro is natuurlijk net niks voor de prinses, daarom gebruikt ze ook regelmatig de Rose Diamond Exfoliating Cleanser van The Organic Pharmacy. De kosten daarvoor? Een kleine zeventig euro.

Haar serum naar keuze haalt ze van hetzelfde merk. “Ik gebruik alleen de Limited Edition Hyaluronic Acid Serum Glow”, verklapt Olympia. “Ik ben geobsedeerd door hoe vol en dewy mijn huid eruitziet nadat ik het heb gebruikt. Het is functioneel en resultaatgericht, maar ook een beetje leuk door de toevoeging van de zeer fijne, biologisch afbreekbare glitter. Bovendien bevat het toverhazelaar (iets waar mijn moeder me onlangs over vertelde), wat echt heeft geholpen tegen mijn maskne. Toverhazelaar is misschien wel het beste ooit”, aldus de prinses. Dat ze alleen dit serum gebruikt verbaast ons nauwelijks, aangezien ze dit serum samen met The Organic Pharmacy heeft ontwikkeld. Tja, het is toch een echte influencer, hè?

Wanneer haar huid erg droog is, gebruikt ze de Augustinus Bader Rich Cream, die een luttele 75 euro kost. Gelukkig doet ze er lang mee: “Eén pompje is genoeg als mijn huid droog is”, weet Olympia te vertellen. Ook de Manuka Face Cream van The Organic Pharmacy is een favorietje voor haar droge huid. Staat genoteerd.

Gezichtsbehandelingen

Naast de nodige crèmepjes en serumpjes, laat Olympia haar engelengezichtje regelmatig onder handen nemen door een professional. “Ik ben altijd al een groot fan geweest van gezichtsmassages”, vertelt ze. Haar favoriet is de Lifting Power Facial bij The Organic Pharmacy, dat volgens de website de perfecte behandeling is om je huid strakker te maken.

“Ik vind microdermabrasie ook heel erg fijn. Het is misschien wel mijn favoriete ding in de hele wereld, ik ben er geobsedeerd door”, vertelt de Griekse prinses. “Ik ontdekte het toen ik een keer met mijn moeder naar Los Angeles ging. Ik zei toen: 'Dit is het meest krankzinnige dat ik ooit heb gehad.'” Ben je ooit in LA? Dan raadt Olympia Dr. Lancer aan.

Wenkbrauwen en wimpers

Ook haar brows laat Olympia het liefst in LA doen. En dan specifiek bij Anastasia Beverly Hills. Tussen haar bezoekjes aan de salon houdt ze haar wenkbrauwen bij met de Anastiasia Beverly Hills Brow Gel, die haar brows donkerder doet lijken.

Voor haar wimpers moet de Griekse prinses weer even op het vliegtuig stappen, want hiervoor bezoekt ze het liefst JJ Eyelashes in New York. “Dit heeft mijn leven veranderd”, verklapt ze. “Ik slaap elke nacht met een oogmasker en mijn wimperextensions raken niet in de knoop. Ze zijn geweldig! En terwijl ze bezig zijn met je wimpers, geven ze je voeten een gratis reflexologiemassage.”

Haar

Olympia heeft voor haar prachtige blonde lokken weer een ander adresje, ditmaal in Londen. “Ik ga altijd naar Cristiano bij Richard Ward. Hij kent me al sinds ik acht jaar was – ik ga daar altijd heen, omdat hij ook altijd het haar van mijn moeder heeft gedaan”, aldus de Griekse prinses. Fun fact: dit is ook de kapper die verantwoordelijk is voor de bruine coupe van niemand minder dan Kate Middleton. Voor haar blonde haarkleur gaat Olympia altijd naar Josh Wood.

“Mijn moeder is zo geobsedeerd door haar haar”, weet Olympia te vertellen over kroonprinses Marie-Chantal. “Ze krijgt drie keer per week een blow-dry en verft haar haar elke week. Als het niet perfect zit, heeft ze altijd een borstel in haar hand. Ik zal haar nooit buiten zien zonder perfect haar, het is haar obsessie.” Zo moeder, zo dochter, blijkt al snel. “Ik snap het, want het geeft haar een goed gevoel. Nu verander ik in mijn moeder, want ik kan niet zonder een haarborstel.”

Nagels

Hoewel Olympia zelden zonder nagellak op haar nagels verschijnt, varieert ze niet veel met kleur. “Ik ben heel precies met wat ik wil. Ik draag slechts drie kleuren: Mademoiselle van Essie, wat een mooie roze kleur is, maar niet heel baby girly pink. Of ik ga voor Bahama Mama, wat een roodachtige paars is. Het is de favoriete kleur van mijn moeder en mij, ik ben obsessed.” (Daar is-ie weer hoor, de obsessie). Kiest ze niet voor een van die twee kleuren? “Dan ga ik voor OPI Lincoln Park After Dark, een diepblauwe kleur.”

Sportroutine

Met zo'n figuurtje zou je verwachten dat de Griekse prinses zich elke dag in het zweet werkt in de sportschool. Toch is dit niet altijd het geval. “Ik wissel het een beetje af. Net voor de lockdown woonde ik in New York, waar ik obsessed was met SLT (Strengthen – Lengthen – Tone) – het is een soort Pilates op steroïden. Toen alles veranderde, ben ik thuis Pilates-lessen gaan volgen. Nu ben ik vooral obsessed met hardlopen rondom Hyde Park”, aldus Olympia. Ook Central Park kent ze inmiddels uit haar hoofd. “In New York ging ik altijd rennen met de hond van mijn vader, een Duitse herdershond. We renden dan rond het Central Park Reservoir, wat een goed half uur is.”

Bron: Tatler | Beeld: BrunoPress, Instagram

Laatste nieuws