Prinses Anne als oppasoma: ‘Ze laat een heel andere kant zien’

'Ik ben niet zo dol op kinderen', is een beroemde uitspraak van prinses Anne. Maar hoe zit het met kleinkinderen?

Prinses Anne verwelkomde eerder dit jaar haar eerste kleinzoon en heeft daarnaast nog vier kleindochters. Maar hoe is de prinses – die de befaamde uitspraak deed dat ze niet van kinderen hield – eigenlijk als oma?

Hulp van oma

Volgens royaltykenners is prinses Anne steeds meer betrokken bij de opvoeding van haar kleinkinderen. Ze heeft er vijf: Savannah (10) en Isla (9) van zoon Peter, en Mia (7), Lena (3) en Lucas (7 maanden) van dochter Zara. Anne zou af en toe bijspringen als oppasmoeder. Helemaal nu Mike Tindall, de echtgenoot van Zara, op tournee gaat om zijn podcast te promoten, en Peter gescheiden is van de moeder van zijn kinderen.

Savannah Philips en Mia Tindall. Beeld: BrunoPress

Andere kant

Prinses Anne staat bekend als direct, koeltjes en niet bepaald een grote kindervriend. Toch zou ze het goed doen als oma, zeggen de experts. “Prinses Anne heeft nooit openlijk haar affectie laten blijken in het openbaar met een kus of een arm. Ze poseerde altijd op een traditionele manier met haar twee echtgenoten en haar kinderen”, weet lichaamstaalexpert Judi James. “Maar de manier waarop dochter Zara zich heeft ontpopt tot een bijzonder tactvol en hartelijk persoon, suggereert dat er zonder de camera's misschien een heel andere kant van haar moeder bestaat.”

Als je naar Anne en haar kleinkinderen kijkt, zegt Judi, zie je ook dat er veel meer warmte is. “Er is geen filter wanneer je Anne met haar kleinkinderen in het openbaar ziet. Het is heel leuk om naar te kijken, want het laat ons een glimp zien van de echte Anne.”

Normaal leven

Prinses Anne gunde haar kinderen een leven buiten de schijnwerpers en besloot daarom Peter en Zara geen titel te geven. “Ze was ook een erg praktisch ingestelde moeder. Iets wat je nu terugziet in de opvoeding die Zara haar kinderen geeft”, vertelt Elaine Soller van Babysense. Daarnaast heeft prinses Anne haar enorme passie voor paardrijden doorgegeven aan haar dochter (die zelfs als ruiter meedeed aan de Olympische Spelen) en zijn de kinderen van Zara nu ook regelmatig met hun oma in de stallen te vinden. “Zara en Mike moedigen hun kinderen aan om paard te rijden en een band met dieren op te bouwen, iets wat diepgeworteld is in de familietraditie.”

Zara met baby Lucas en haar favoriete dier. Beeld: BrunoPress

Bron: Woman & Home, Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws