Shop it like a Duchess: de grote Kate Middleton Gift Guide

Onze cadeau-inspiratie voor de feestdagen doen we natuurlijk op in Kensington Palace.

Op ons verlanglijstje voor Sinterklaas en Kerst? De voltallige garderobe van Kate Middleton, onder andere.

We zetten de leukste beauty & fashion musthaves geïnspireerd op de hertogin van Cambridge voor je op een rijtje. Leuk om te geven aan 'n royaltyfan, of om zelf op je wensenlijst te zetten!

A Cambridge Christmas

Van Kate's favoriete parfum tot haar signature handtas, met deze cadeautjes zou je de Duchess of Cambridge sowieso verblijden. En als het goed genoeg is voor Kate, is het ook goed genoeg voor onder onze kerstboom!

Parfum: een vleugje oranjebloesem

Naar verluidt draagt Kate elke dag graag Jo Malone London's Orange Blossom, een parfum met tonen van clementinebloem, witte sering en waterlelie. “Ik heb mensen op sociale media gezien die Kate tegen het lijf liepen toen ze aan het winkelen was en zeiden dat ze geweldig ruikt, naar frambozen en fruit – zeer schone, frisse geuren”, aldus Kate-kenner Susan Kelley.

Verkrijgbaar per 30 ml of 100 ml (€55/€110, gravure mogelijk), klik hier.

Nagellak: subtiel roze

De hertogin van Cambridge draagt meestal de kleur Allure van nagellakmerk Essie op haar nagels. Ook So Laque No. 28 Rose Lounge van Bourjois zou een favorietje van de hertogin zijn. Een mooie bijkomstigheid: zowel de lakjes van Essie als die van Bourjois kosten minder dan een tientje. Wie had gedacht dat het zo betaalbaar zou zijn om nagels zoals die van een royal te hebben!

Tangle Angel: stralende lokken

Kate's kapper Richard Ward verklapte ooit wat hét geheim is achter de prachtige lokken van de hertogin: een haarborstel. Beter nog: een hartstikke betaalbare haarborstel. De hertogin gebruikt de Tangle Angel, die je online voor rond de €15 kunt scoren. “De borstel verzorgt het haar en zorgt voor meer volume,” aldus Richard.

Beeld: BrunoPress

Gezichtsolie: rozenbottel to the rescue

Duchess Kate verzorgt haar huid met natuurlijke rozenbottelolie, een alleskunner op het gebied van gezichtsverzorging. De natuurlijke olie werkt bijvoorbeeld ontstekingsremmend, gaat irritaties tegen, boost de collageenproductie voor een strakker huidje, en vermindert littekentjes en tekenen van hyperpigmentatie. Het specifieke middel dat Kate op haar kaptafel heeft staan is de Trilogy Certified Organic Rosehip Oil. Volgens Huffington Post is de beauty-olie (mede dankzij de hertogin van Cambridge) inmiddels zo populair dat er elke 20 seconden een flesje over de toonbank gaat.

Vanuit Nederland is de olie online te bestellen voor ongeveer €60 per 45 milliliter.

Oorbellen: affordable bling

De hertogin van Cambridge leert ons: een gouden hoepeloorbel kan altijd. Zelf heeft Kate een aantal very affordable exemplaren in haar sieradenkistje liggen. In het Victoria en Albert museum werd hertogin Kate bijvoorbeeld gespot met deze twist hoop earrings van ASOS. Prijskaartje? €12,49. Een maand later bezocht Catherine het Natural History Museum met chain huggie hoop oorbellen van het Britse merk Orelia in haar oren, die met hun €20 ook al zo vriendelijk geprijsd zijn. En dat terwijl de webshop ze al adverteert als: 'zoals gezien bij de Duchess of Cambridge', een uithangbord waar geen marketingstunt tegenop kan.

Beeld: BrunoPress

Handtas: voor elke outfit een andere kleur

Hertogin Kate is er dol op, de Midi Mayfair handtas van Aspinal London. Ze heeft het leren accessoire in (minstens) twee kleuren, en veelzijdig is het tasje zelf ook. Je kunt hem dragen als hand- of als schoudertas en online zijn er verschillende tinten beschikbaar, zodat hij altijd tiptop bij je outfit past.

Het prijskaartje van dit model is €705 – maar houd de website in de gaten, want Aspinal komt regelmatig met aantrekkelijke kortingen.

Sneakers: met een gouden randje

Meghan, hertogin van Sussex en kroonprinses Mary van Denemarken zijn ook fan: de sneakers van het Franse Veja. Kate houdt het koninklijk met wit-gouden exemplaren. Praktisch, duurzaam en fashionable!

De Veja Esplar sneaker is voor circa €100 verkrijgbaar.

Beeld: BrunoPress

Handtas #2: toffeekleur

We houden bijna net zoveel van deze toffeekleurige tas als van het snoepgoed zelf! Dit jaar bungelde de 'Nano' handtas van DeMellier in de kleur Deep Toffee Smooth voor het eerst aan de arm van Kate en net als de hertogin zijn we verkocht. Ook fan? Voor €375 leg je hem onder de kerstboom (of geef je 'm aan jezelf).

Oorbellen #2: edelsteentje

Nog een sieradenmerk waar Meghan en Kate allebei weg van zijn, is Missoma. Een iets hogere prijscategorie dan het merkje dat we eerder noemden, maar chique en verantwoord. De hertogin van Cambridge heeft onder andere deze Mini Pyramid Charm Hoop Earrings in haar sieradenkist. De 18-karaats vergulde oorringen met rhodochrosiet hebben een prijskaartje van €100 euro.

Image credit: Missoma.

Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws