Prinses Caroline als First Lady van Monaco: ‘De familie steunt elkaar’

In de afwezigheid van prinses Charlene treedt prinses Caroline naar voren, en dat is niet voor het eerst.

Als er iets is dat de lange afwezigheid van prinses Charlene laat zien, dan is het dat in Monaco een bijzondere troef in haar midden heeft.

Steunende familie

Het lange verblijf van prinses Charlene in het buitenland – eerst in Zuid-Afrika, nu op een onbekende locatie – heeft de familiedynamiek van de Grimaldi's aardig veranderd. Steeds vaker doet prins Albert een beroep op zijn zussen, prinses Caroline en prinses Stéphanie, zowel bij koninklijke gelegenheden als bij de zorg voor zijn tweeling Jacques en Gabriella.

“Ze kwamen nooit echt over als een hechte koninklijke familie, maar het is eye opening om te zien hoe het er nu gaat”, meent royal reporter Jess Isles van Royal Central. Vooral 'First Lady' prinses Caroline neemt een belangrijke rol op zich, en dat is niet voor het eerst.

Prinses Caroline, prins Albert en prinses Stéphanie tijdens de Nationale Feestdag 2021. Beeld: BrunoPress

First Lady

Prinses Caroline, de oudste dochter van prins Rainier III en Grace Kelly, heeft al vaker in haar leven paraat gestaan als officieuze First Lady van Monaco. Caroline was 25 jaar oud toen haar moeder, prinses Grace, omkwam bij een tragisch ongeluk. Prinses Caroline, toen net gescheiden van haar eerste echtgenoot, nam de taak op zich om haar vader voortaan te vergezellen bij officiële royal gelegenheden. Ook was ze trouw aan de zijde van haar broertje, prins Albert, te vinden toen hij de troon besteeg maar nog geen echtgenote in zijn leven had. Nu is er natuurlijk Charlene die dé prinses van Monaco is, maar nu zij maandenlang uit beeld is verdwenen, treedt Caroline voor een derde keer naar voren. Zorgt dat niet voor onrust tussen de schoonzussen?

Aan prinses Caroline de taak om troonopvolger Jacques bij te staan tijdens de Nationale Feestdag. Rechts prinses Stéphanie met prinses Gabriella. Beeld: BrunoPress

Op haar plek

“Ik verwacht niet dat dit voor spanningen zorgt binnen de familie”, vertelt Maddalena Mastrostefano, expert op het gebied van de Monegaskische royals. “Prinses Caroline heeft door de jaren heen fantastisch werk verricht als 'reserve First Lady'. Caroline is op haar plek in deze rol, maar ik ben bang dat de lange afwezigheid van Charlene en het feit dat ze allerlei belangrijke momenten heeft gemist wel kan leiden tot een moeilijkere relatie tussen haar en het volk van Monaco.”

Prinses Caroline en prinses Charlene, 2019. Beeld: BrunoPress

Ook in het leven van Charlenes kinderen, prins Jacques en prinses Gabriella (7 jaar), speelt prinses Caroline een steeds grotere rol. De afgelopen maanden werd de Monaco-tweeling met regelmaat aan de hand van hun tante gezien tijdens officiële uitstapjes, en volgens prins Albert ontfermt de hele familie zich over de twins nu ze hun moeder al maanden moeten missen. Ondanks, of dánkzij het turbulente afgelopen jaar zijn de Grimaldi's nu hechter dan ooit, en prinses Caroline heeft laten zien dat ze nog altijd onmisbaar is.

Bron: Express | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws