Oh no! Opnieuw streep door jarenlange kersttraditie van de Queen

Al sinds 1988 is het vaste prik voor de Queen: kerst wordt gevierd op Sandringham. Maar dit jaar gaat er, net zoals vorig jaar, een streep door die plannen.

Kerst op Sandringham

Buckingham Palace maakte gisteravond bijzonder nieuws bekend: de Queen zal dit jaar Kerstmis namelijk niet doorbrengen op Sandringham House. In plaats daarvan zal zij verblijven in Windsor Castle, waar zij ook haar familie zal ontvangen. Gelukkig blijven de royals zo dus lekker close!

Normaliter zien we rond deze tijd van het jaar verschillende foto’s van de koninklijke familie die heerlijk uitwaait op het landgoed, en we hoopten nog op een debuut van prinsje Louis, maar dat hoeven we dit jaar dus niet te verwachten. Wel komen zij natuurlijk hun moeder, oma, en overgrootoma opzoeken. Zo zijn Charles en Camilla natuurlijk van de partij, en ook het gezin van William en Kate komen langs. Prins Edward is samen met zijn vrouw Sophie en hun kinderen ook uitgenodigd.

Change of plans

Eerder werd er nog bericht dat de Queen dit jaar niet per trein naar Sandringham zou vertrekken, maar per helikopter. Dat is nu echter ook van de baan. Daarnaast heeft Buckingham Palace laten weten dat Elizabeth ook geen traditionele kerstlunch doet dit jaar.

De oorzaak van deze hoeveelheid roet in de kerstmaaltijd is tweeledig. Allereerst is er natuurlijk het coronavirus dat nog altijd rondwaart. Daarnaast zijn er de gezondheidsproblemen van de koningin zelf. De koningin heeft zelf na ‘careful consideration’ de knoop doorgehakt dat zij niet naar Sandringham gaat dit jaar.

Moeilijke periode

Met deze moeilijke beslissingen over de feestdagen krijgt dit roerige jaar een al even roerig einde voor de Britse royals. Vooral voor HM Elizabeth zullen de komende dagen ongetwijfeld moeilijk zijn. Niet alleen is het het tweede jaar op rij dat zij dus niet naar haar geliefde Sandringham House kan trekken, maar het is ook haar eerste kerst zonder grote liefde Philip aan haar zijde. Hopelijk maken de royal lekkernijen én natuurlijk de aanwezigheid van haar familie veel goed.

Bron: Town and Country Mag | Beeld: Brunopress

Laatste nieuws