Droevig nieuws voor de Queen: persoonlijk assistent overleden

Lady Farnham was een bekend gezicht van de Royal Family.

2021 was niet het beste jaar voor Queen Elizabeth. Met kleinzoon Harry die definitief is opgestapt, het overlijden van haar man prins Phillip en het prins Andrew-schandaal was het een jaar om snel weer te vergeten. Helaas voor Hare Majesteit begint 2022 ook niet goed…

Lady Farnham

Met een ‘horrorjaar’ achter de rug, had HM waarschijnlijk gehoopt dat 2022 haar iets beter was gezind. Toch begint het meteen met een zwart randje, want haar persoonlijke assistente, Diana Marion Farnham, overleed afgelopen zaterdag op negentigjarige leeftijd. Dit meldt de Britse krant The Telegraph. De Queen en Lady Farnham – zoals ze bekend stond – kennen elkaar al meer dan 44 jaar, en in 1987 werd Diana Lady of Bedchamber, een functie als persoonlijke assistente. Daarnaast assisteerde ze HM ook regelmatig tijdens officiële bezoeken, waardoor ze ook een bekend gezicht werd voor fans van de Royal Family. Op de foto hierboven is ze de dame in het blauw achter de Queen.

Zeventig jaar op de kroon

Elizabeth viert in februari een platinajubileum omdat ze dan al zeventig jaar (!) op de troon zit. Haar medewerkers zijn haar altijd trouw gebleven, en sommigen werken al decennialang voor haar. De Queen tikt in april de 96 aan, en haar assistenten zijn niet veel jonger. Zo was haar hofdame en goede vriendin Ann Fortuny FitzRoy, die ook wel bekend stond als Duchess of Grafton, zelfs 101 jaar toen ze op 3 december 2021 overleed. Ann was jarenlang de verantwoordelijke voor de garderobe van Her Majesty. In korte tijd heeft de Queen dus twee loyale vriendinnen en hofdames verloren.

Bedroefd

Als je jarenlang lief en leed deelt, kan het gebeuren dat er weleens een vriendschap opbloeit. Ook de Queen is door de jaren heen bevriend geraakt met haar assistenten, meld de Britse krant. Volgens bronnen is de koningin dan ook “erg bedroefd” door het overlijden van Lady Farnham.

Bron: Nu.nl | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws