Deze beslissing van William zette Kates leven op zijn kop

Het leek er even op dat de relatie de verkeerde kant op ging.

Kate Middleton en haar man prins William zijn inmiddels al jaren een ijzersterk echtpaar. Toch heeft een keuze van William in het verleden voor heel wat tranen bij Kate gezorgd. Even leek er geen sprake meer te zijn van het paar…

Minder leuke verjaardag

Afgelopen week werd Kate Middleton 40 jaar oud. Royal expert Katie Nicholl, die meerdere boeken over de Royal Family schreef, claimt dat er eerder een verjaardag is geweest waarop Kate behoorlijk terneergeslagen was. Het ging specifiek om haar 27e verjaardag. Veel mensen verwachtten toen dat William Kate ten huwelijk zou gaan vragen. Dat gebeurde niet. Sterker nog, hij kwam met een lastige mededeling: hij had ervoor gekozen om bij de Royal Air Force te gaan. Die keuze zorgde ervoor dat hij ergens anders moest gaan wonen (drie uur verderop, om precies te zijn) en de relatie met Kate een langeafstandsrelatie werd.

Trainingen

William had vlak daarvoor opdrachten bij elk onderdeel van de Armed Forces vervuld en stond voor een dilemma. Hij kon ofwel terug naar de Household Cavalry, ofwel stoppen met de Forces en aan zijn koninklijke taken beginnen. Daartoe behoorde ook het doen van een aanzoek aan Kate. Dat zag hij nog niet gebeuren, dus sloot hij zich aan bij de RAF en verhuisde hij. Zijn nieuwe rol hield in dat hij eerst anderhalf jaar training zou krijgen in Shropshire. Daarna zou hij ook nog eens twee jaar op een afgelegen locatie ergens in het Verenigd Koninkrijk verder trainen.

Wereld op z’n kop

In het boek Kate: The Future Queen omschrijft Nicholls de lastige situatie: “Door die ene beslissing stond Kates leven helemaal op zijn kop. Ze verwachtte een aanzoek op het moment dat William zijn eerdere militaire training had voltooid. In plaats daarvan was ze echter verplicht te accepteren dat er voorlopig geen verloving zou komen. Ze zou nóg langer moeten wachten dan ze al deed. Het was een stap terug voor haar. Iedereen om haar heen leek te gaan trouwen, behalve zij.”

Positief einde

Inmiddels weten we dat het helemaal goed is gekomen met het stel. William bezocht Kate regelmatig, waardoor de relatie standhield. Eind 2010 vroeg hij Kate ten huwelijk. Een zwijmelende verlovingstijd, een prachtig huwelijk en drie schattige kinderen volgden. Bovendien lijkt de band tussen William en Kate nog altijd ijzersterk. Eind goed, al goed!

Bron: Woman and Home | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws