Dit is de reden waarom de Downton Abbey-film zo lang is uitgesteld

Steeds wordt de premièredatum weer verschoven, maar waarom?

Na de eerste Downton Abbey-film was het al vrij snel zeker: er komt een tweede deel. Toch bleef het lang stil na de release in 2019. Door de pandemie stonden de opnames stil en is de premièredatum wederom uitgesteld, nu tot april. Waarom duurt het zo lang?

Onzekere tijden

De pandemie gooit een hoop roet in de nieuwe film van Downton Abbey. Actrice Raquel Cassidy, die de rol van Phyllis Baxter speelt, denkt te weten waar het aan ligt. Aan Hallo! vertelt ze: “Voor zover ik het weet, willen de producenten het beste voor de film. Het zijn onzekere tijden en we zouden heel graag een geweldige release in de bioscoop willen. Het is het waard om de film in de bioscoop te zien.”

Evenement

Ook speelt het mee dat het een evenement is waar veel mensen naartoe komen. “Ik denk dat de mensen die willen gaan, zich daar veilig willen voelen. Het is een evenement, het is niet zoals een serie waar je acht afleveringen lang naar kijkt. Het is een groot evenement en het zou jammer zijn voor de fans en alle mensen die eraan hebben gewerkt als het geen goede opening zou kunnen krijgen.”

downton-abbey
Raquel Cassidy als Phyllis Baxter in Downton Abbey. Bron: Brunopress

Producer Gareth Neame blijft positief over de releasedatum, en liet eerder al weten dat de film een lichtpuntje in donkere tijden moet worden. “Na een zeer uitdagend jaar waarin velen van ons gescheiden van familie en vrienden waren, is het een enorme troost om te bedenken dat er betere tijden in het verschiet liggen. En dat we herenigd zullen worden met de zeer geliefde personages uit Downton Abbey.”

Downton Abbey: A New Era

We kunnen nu helemaal niet meer wachten tot de tweede film, waarin de Crawleys de Franse Rivièra bezoeken, in de bioscoop verschijnt. De Nederlandse première staat nu gepland voor 28 april 2022.

Bron: Tatler | Beeld: Brunopress

 

Laatste nieuws