Zal Queen Elizabeth haar achterkleindochter Lilibet ooit ontmoeten?

Het is inmiddels onzeker of de twee elkaar ooit in het echt gaan zien.

Lees ook

Waar we vorige week nog schreven dat Queen Elizabeth hoopt haar achterkleinkind snel te ontmoeten, zal daar waarschijnlijk geen sprake van zijn. Althans, als we royaltyexpert Richard Fitzwilliams moeten geloven. Hij sluit een ontmoeting tussen Elizabeth en Lilibet helemaal uit.

Niet naar de herdenking

Prins Harry heeft onlangs bevestigd dat hij en zijn gezin niet aanwezig zullen zijn bij de herdenkingsdienst van prins Philip. De dienst zal in april plaatsvinden, een jaar nadat Philip overleed. “Hij [prins Harry] was aanvankelijk wel van plan om te komen, maar vanwege het probleem rond zijn beveiliging acht hij het nu onmogelijk”, aldus Fitzwilliams tegen The Sun. Het is al langer bekend dat de beveiliging van Harry een probleem is. De Britse regering weigert om die dienst te leveren, omdat Harry geen koninklijke taken meer vervult. Hij heeft aangeboden om zelf voor de beveiliging te betalen, maar ondanks dat aanbod weigert de regering er mankracht voor vrij te maken.

Kans verloren

Die problemen staan een ontmoeting tussen de Queen en haar achterkleindochter in de weg. “De kans wordt dus steeds kleiner dat Elizabeth en haar naamgenoot Lilibet elkaar ooit zullen zien. Dat is heel jammer, want de Queen is gek op al haar achterkleinkinderen”, aldus Fitzwilliams. Bovendien is het toekomstbeeld niet rooskleurig. “Misschien was dit wel de laatste kans, gezien de koningin steeds slechter ter been wordt. Haar gezondheid gaat erop achteruit.” Zijn uiteindelijke conclusie is nog minder positief: “Nu Harry niet naar de herdenking van zijn grootvader komt, is de laatste kans verloren.”

elizabeth-harrry

Queen Elizabeth en prins Harry in 2016. Beeld: BrunoPress

Geen roddels in de biografie

Een ander onderwerp waar Fitzwilliams ook meteen zijn licht op laat schijnen, is de biografie van Harry. Die wordt later dit jaar verwacht. Volgens Fitzwilliams zal Harry zijn grootmoeder sparen in zijn boek. “Hoewel hij haar niet feliciteerde met haar platinajubileum, lijkt het mij niet waarschijnlijk dat hij haar met de grond gelijk zal maken in zijn boek. Dat zou trouwens ook slecht zijn voor zijn eigen reputatie, want de Queen is erg geliefd. Harry heeft altijd al een zwak gehad voor zijn grootmoeder. Ook na zijn interview met Oprah maakte hij meteen duidelijk dat de Queen niet de zogenaamd ‘racistische royal’ was waar zijn vrouw Meghan over sprak.”

Toch zal de vete tussen Harry en de rest van de familie volgens Fitzwilliams blijven voortduren. “Dat Harry niet naar het Verenigd Koninkrijk komt, betekent dat de ruzie niet zal worden bijgelegd. En dat zal in de nabije toekomst ook niet gebeuren.”

Bron: HLN, The List | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook