Royal Family teleurgesteld in grote rol Andrew bij herdenkingsdienst Philip

De opwachting van de Britse prins zorgde voor veel opspraak.

Lees ook

Gisteren was de herdenkingsdienst van de vorig jaar overleden prins Philip. Hoewel het al bijzonder was dat de Queen alsnog is gekomen – dat was tot het laatste moment nog niet zeker – was het vooral haar metgezel die zorgde voor opspraak. Prins Andrew, de zoon van HM en wijlen prins Philip, was namelijk ook aanwezig. 

Prins Andrew

Dat het niet altijd rozengeur en maneschijn is bij de Royal Family, dat wisten we al wel. Maar ook tijdens de herdenkingsdienst van prins Philip waren meerdere ‘senior royals’ ontevreden over de grote rol van prins Andrew, dat meldt Daily Mail. Een bron dicht bij de familie vertelt dat prins Charles en prins William niet hadden verwacht dat er een prominente rol voor Andrew was weggelegd. Tijdens de dienst begeleidde hij zijn moeder helemaal naar de voorste rij. Ook kwamen ze in dezelfde auto bij de dienst aan en gingen ze samen weer weg.

Grote rol

Charles en Andrew waren dus niet blij met de ontwikkelingen, en volgens geruchten vonden meerdere royals het jammer. Zo zegt een bron tegen Daily Mail: “Het zou zonde zijn als de herdenkingsdienst wordt overschaduwd door dit nieuws. Bepaalde royals vinden het zeer spijtig dat dit is gebeurd.”

Door zijn rol in de dienst denken Britse royaltyverslaggevers dat het een symboliek was vanuit de Queen. Dat uitgerekend Andrew de 95-jarige koningin mocht wegbrengen, zou een ’tegen van goedkeuring’ zijn richting haar zoon. “Dit was haar manier om te laten merken: ‘Oké, hij heeft grote fouten gemaakt. Dat was een schande, maar dit is mijn zoon'”, denkt Jennie Bond, een voormalig Brits koningshuisverslaggever.

Prins-andrew-dienst
Queen Elizabeth en prins Andrew die na de dienst carpoolen | Beeld: BrunoPress

Misbruik

Het is al even geleden dat de hertog van York in de openbaarheid verscheen, na de schandalen rondom vermeend misbruik. Een paar jaar geleden kwam aan het licht dat de zoon van de Queen en prins Philip hecht bevriend was met Jeffrey Epstein, die jarenlang jonge meisjes seksueel heeft misbruikt. Ook Andrew werd ervan beschuldigd een meisje van zeventien jaar seksueel te hebben misbruikt. Hoewel hij alle beschuldigingen ontkende, deed hij afstand van zijn koninklijke titels. Daarnaast trof hij begin dit jaar een financiële schikking met het vermeende slachtoffer.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook