Zien: de eerste acteerklus van prins Harry

Je zou denken dat het Meghan is die weer geld in het laatje kan brengen met een filmrol, maar 't is juist Harry die aan het acteren slaat!

Lees ook

Tja, volgens boze tongen was het Oprah-interview vorig jaar al een staaltje acteerwerk van prins Harry, maar nu heeft de Duke of Sussex een échte klus te pakken.

Royal reclame

Als ex-royal moet je er zelf voor zorgen dat er brood op de plank komt. Maar weer een comeback maken als actrice, dat heeft hertogin Meghan (nog) niet gedaan om geld in het laatje te brengen. Integendeel, het is niet de voormalige Suits-ster, maar prins Harry die we nu eens zien acteren. De hertog van Sussex heeft onlangs een promofilmpje opgenomen voor Travalyst, zijn non-profitorganisatie voor duurzaam toerisme. De eerste acteerklus van Harry schuift niks dus, maar een leuke carrièreswitch vinden we het wel.

Rol: jogger

In de video wordt een joggende prins Harry ‘aangehouden’ door een rating agent, iemand die zogenaamd beoordeeld of toeristen zich wel duurzaam hebben gedragen tijdens hun reis. De agent merkt bijvoorbeeld op dat prins Harry een stukje afval heeft laten vallen tijdens zijn bezoek aan Nieuw-Zeeland in 2018 (weet je nog, die eerste grote royal tour van de Sussexjes?)

Travalyst

Prins Harry richtte zijn duurzame reisstichting op in 2019, nog tijdens zijn royal jaren dus. Travalyst is “een wereldwijd initiatief om de effecten van toerisme ten goede te veranderen” en werkt onder andere samen met Tipadvisor, Booking.com en Visa.

Het nieuwste idee van Travalyst is niet dat reizigers hun reisbestemming beoordelen, maar dat de toeristen zélf beoordeeld worden door hun bestemmingen op duurzaam gedrag. Zo krijgt prins Harry hierboven uiteindelijk vier sterren, omdat hij ondanks zijn snipper zwerfafval wél de kraan dichtdraaide tijdens het tandenpoetsen, lokale honing kocht, en maar één handdoek gebruikte. Juist ja!

Roddel ontkracht

Naast het Girl Dad-shirt dat Harry draagt, een knipoog naar dochtertje Lili, zit er nog een opmerkelijk detail in de video. Zo lijkt prins Harry een kersverse roddel over zijn reis naar Nieuw-Zeeland in 2018 te ontkrachten. In het pas verschenen boek The Palace Papers schrijft auteur Tina Brown namelijk dat hertogin Meghan ‘elke seconde van die reis haatte.’

Harry en Meghan in Nieuw-Zeeland, 2018. Beeld: BrunoPress

Tijdens die reis zou prins Harry volgens de sketch een lollyverpakking hebben laten vallen op straat. “Maar misschien was het een verwarrende periode, het waaide hard”, aldus de rating agent (comedian Rhys Darby) in het filmpje. Waarop Harry zijn kans lijkt te grijpen om de roddel weer recht te zetten. “Het was niet verwarrend, het was een geweldige tijd. We hadden een fantastische tijd in Nieuw-Zeeland. Het is prachtig.” Of is die uitspraak dan óók geacteerd? Zo volgen we het helemaal niet meer!

Bron: Harper’s Bazaar | Beeld: Travalyst videostill

Laatste nieuws

Zie ook