Waarom de Queen én Andrew vandaag niet bij het jubileum zijn

De guest of honour is zelf helaas niet aanwezig bij de speciale kerkdienst.

Lees ook

Het Jubileumweekend werd gisteren groots afgetrapt met de jaarlijkse ceremonie Trooping the Colour en gaat vandaag verder met een speciale kerkdienst ter ere van het platina regeringsjubileum van koningin Elizabeth. Helaas zal de guest of honour, de Queen, niet aanwezig zijn en moet ook prins Andrew de dankdienst missen. 


Nationale dankdienst

De Queen werd donderdag op vrolijke wijze in het zonnetje gezet en genoot duidelijk van de straaljagers en de parade bij Trooping the Colour. Helaas bleken de festiviteiten toch iets te veel van het goede te zijn voor de 96-jarige monarch. Dat is dan ook de reden dat ze de nationale dankdienst vandaag moet overslaan, meldt Buckingham Palace.

“Rekening houdend met de reis en de activiteit die nodig is om morgen deel te nemen aan de National Service of Thanksgiving in St Paul’s Cathedral, heeft Hare Majesteit met grote tegenzin besloten dat ze niet aanwezig zal zijn”, citeert Hello! het statement. De Queen kampt al enkele maanden met ‘mobiliteitsproblemen’.

De Queen geniet samen met prins Charles en de Cambridgejes van Trooping The Colour | Beeld: BrunoPress

Niet meer welkom

Ook prins Andrew zal de speciale dankdienst voor zijn moeder vanaf de bank moeten bekijken. De hertog van York zou samen met andere leden van de koninklijke familie in de St Paul’s Cathedral aanwezig te zijn om de Queens zeventig jaar op de troon te vieren, maar is niet langer welkom. En dat ligt deze keer niet (alleen) aan zijn schandaleuze reputatie.

Andrew is namelijk positief getest op het coronavirus, zo vertelt een bron binnen Buckingham Palace aan Hello!. “Na het uitvoeren van een routinetest is de Duke positief getest op Covid en zal met spijt de dienst morgen niet meer bijwonen”, schrijft de website.

Hoewel Andrew de afgelopen dagen contact heeft gehad met de Queen, heeft hij haar niet gezien sinds hij positief testte. De prins, die eerder dit jaar afstand moest doen van zijn koninklijke titels en functies, zou sowieso niet aanwezig zijn bij veel van de festiviteiten.

Bron: Hello! | Beeld: BrunoPress


Laatste nieuws

Zie ook