Sarah Jessica Parker over ouder worden: ‘Stop me dapper te noemen om m’n grijze haar’

"Ik denk dat ik gewoon niet genoeg geef om de mening van anderen."

Lees ook

Ouder worden we allemaal en de laatste tijd is er in ieder geval één aspect daarvan wat we volledig kunnen omarmen: onze grijze haren! Zo ook Sarah Jessica Parker, die veel lof krijgt voor het laten uitgroeien van haar grijze roots, al is dat volgens haar helemaal niet nodig. “Ik snap niet waarom ik er telkens zo over na moet denken”, vertelt de actrice.

Au naturel

SJP is het gezicht geworden van de zogenoemde visgraat-highlights: blonde highlights die verweven zijn met je natuurlijke, grijze lokken. Veel vrouwen juichen haar toe om dit feit en noemen het dapper van de SATC-actrice. “Ik had zoiets van, alsjeblieft, juich de moed van iemand anders toe!”, vertelt ze aan Allure.

Goed voelen

En als ze nou 15 jaar jonger zou kunnen lijken, zonder onder het mes te gaan, vraagt journalist van Allure, Jenny Bailly. Ook dan zou Sarah Jessica weigeren. “Je zou er op dat moment goed uitzien en daarna zou je meteen weer ouder worden en 15 jaar later ben je weer terug bij af”, zegt ze. Het kan de 57-jarige niet genoeg schelen, ze wil zich gewoon goed voelen, als zichzelf. “Ik ben heus wel ijdel, maar ik denk dat ik gewoon niet genoeg geef om de mening van anderen.”

De actrice werkt samen met skincare-merk RoC. Zij deden een onderzoek onder vrouwen over ouder worden en de resultaten zijn shocking. Negentig procent van de vrouwen vindt het erg spannend om ouder te worden en de meestvoorkomende reden daarvoor is wat dat doet met het uiterlijk.

Zonde

Zoals we gewend zijn van la Parker, neemt ze absoluut geen blad voor de mond. Ze snapt niet waarom ze voortdurend zou moeten nadenken over het ouder worden, al is ze zich er natuurlijk wel van bewust dat haar uiterlijk ook tekenen van ouderdom vertonen. “Maar ik denk er niet echt over na. Er is veel meer geklets door anderen geweest over mijn tijd hier op aarde dan dat ik er zelf aan heb gedacht.” Zonde inderdaad!

Hoe SJP dat aanpakt? Ze heeft een hele lijst met dingen die beter worden naarmate je ouder wordt. Zo word je beter in je baan, een betere vriendin, partner, dochter, en ga zo maar door. Terwijl wij alleen maar focussen op de uiterlijke kenmerken van ouderdom, zegt ze.

Relatie met ouder worden

“Ik veroordeel degenen die meer ijdelheid dan ik hebben niet, of degenen die minder hebben. Ik denk niet dat er een goede of een foute manier is om een ​​relatie te hebben met ouder worden, met leven”, nuanceert de actrice. “Maar er zijn een miljoen dingen die ik met mijn vrije tijd wil doen, en geen van hen heeft te maken met het behouden van hoe ik er nu uitzie.” Dat is klare taal, mevrouw Parker.

Bron: Allure | Beeld: BrunoPress

Laatste nieuws

Zie ook